Heb jij een innovatief idee voor een nieuw biobased product?

De weg van een goed idee naar een concreet nieuw product of nieuwe dienst is lang. En in de biobased sector is die weg misschien nog wel moeilijker begaanbaar dan elders. BioVoice verbindt vraag en aanbod op het gebied van biobased innovatie en brengt hiermee vernieuwende ideeën naar de markt. BioVoice haalt de challenges uit de markt en publiceert ze. Mkb’ers en start-ups kunnen zich aanmelden op een challenge. Hierna volgt een selectieprocedure.

De biobased challenge als uitgangspunt

Uitgangspunt van het BioVoice-platform is de vraag van een grootbedrijf naar een biobased oplossing of een biobased product voor een bestaand probleem. Op de website www.biovoice.nl vind je deze zogenoemde biobased challenges. Heb jij een idee om met een challenge aan de slag te gaan? Of heb jij kennis die aansluit op de vraag? Kan jij met jouw netwerk iets betekenen in de zoektocht naar een passende biobased oplossing? Meld je dan aan.

Samen de biobased transitie versnellen

BioVoice is een samenwerkingsverband van regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN, de Green Chemisty Campus in Bergen op Zoom, de Rabobank en de provincie Noord-Brabant. De Rabobank en de provincie ondersteunen BioVoice financieel. Samen willen wij dat innovatieve ondernemers en aanstormend biobased talenten de ruimte en de mogelijkheden krijgen om hun idee of product te ontwikkelen en te vermarkten. Hiermee realiseren we ons gezamenlijke doel: het versnellen van de biobased transitie.

Actuele Challenges

Op dit moment zijn er zeven challenges van drie bedrijven.

  • Ontwatering bij concentreren biomassa 
  • Separatie
  • Biologisch afbreekbare voedselverpakkingen
  • Toepassing zuivere fructose (F99)
  • Grensvlak actieve stoffen uit bietenpulp
  • Stuurbare afbreekbaarheid bioplastics
  • Meetmethode vergistingswaarde

Deze call sluit op 29 april. Sta jij open voor open innovatie? Doe dan mee!

Challengevideo's

Interesse

Benieuwd naar de vraagstukken of wil je meer informatie over het programma?

www.biovoice.nl

Contact

Ma-vr: 8.00-18.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven