Verenigingsondersteuning Rabobank, meld je aan!

Verenigingsondersteuning

De Rabobank is verbonden met het Nederlandse verenigingsleven. We geloven in hun kracht: verenigingen zijn het cement van onze maatschappij en van groot belang voor de toekomst. We focussen ons niet alleen op financieel gebied en vrijwilligersinzet, maar ook op kennisoverdracht aan verenigingen, stichtingen en clubs om verenigingsambities in te vullen. Om de onschatbare waarde van verenigingen te waarborgen zet Rabobank zich samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende in om verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken. Dit voorjaar bieden we twee workshops aan ''Besturen met een visie'' en ''Hoe houd je de betrokkenheid hoog in je club?'' Lees hieronder er meer over en meld je snel aan!

Besturen met een visie

Wil je je vereniging versterken? Wil je een keer tijd vrij maken om stil te staan bij jouw vereniging en waar het naartoe moet met de vereniging? Laat je dan inspireren tijdens een inspiratiesessie over ''Besturen met een visie''.

Besturen met een visie is speciaal ontwikkeld voor de bestuurders van verenigingen. Het biedt je als bestuurder inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen. Door theorie over organisaties en management te koppelen aan de eigen praktijk geeft het handvatten voor je eigen vereniging. Alles richt zich op het versterken van de bestuurlijke kracht van verenigingen. De grondgedachte van Besturen met een visie is dat als bestuurders in hun kracht komen en hun werk goed doen, ze sterkere verenigingen creëren en daardoor beter in staat zijn een vitaal klimaat in de vereniging te bewerkstelligen. Besturen met een visie staat stil bij de volgende vragen:

  • Wat is besturen eigenlijk?
  • Wat is het onderscheid tussen besturen, managen, uitvoeren?
  • Hoe ziet een effectieve structuur anno 2021 er binnen de vereniging uit?
  • Hoe ontwikkel je een visie, een toekomstplan, beleid?
  • Hoe realiseer je beleid in de praktijk? Hoe zorg je voor beweging, voor energie, maar ook voor uitvoeringsdiscipline binnen de club?

Programma
Datum: dinsdag 1 juni 2021
Ontvangst: 19.15 uur | Workshop 19.30 - 21.00 uur
Locatie: online via Microsoft Teams

Aanmelden
Je kan je aanmelden voor deze workshop door een mail te sturen naar sylvia.oomen@rabobank.nl. Deze workshop is een inspiratiesessie, dit najaar start de masterclass ''Besturen met een Visie'' een verdieping op deze sessie. Ook hiervoor kan je je interesse al kenbaar maken.

Stuur een mail

Hoe houd je de betrokkenheid hoog in je club?

Juist als vereniging ben je goed in betrokkenheid creëren. De club met alle activiteiten is er voor en door leden. Hoe gaat dat in deze coronacrisis? Blijven de leden? Willen vrijwilligers zich ook nu inzetten? Klopt de relatie met sponsoren als partner nog steeds?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met betrokkenheid, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe kun je bewust invloed uitoefenen? Wat kun je het beste doen als bestuurder en wat vooral ook niet.

Rabobank nodigt jouw vereniging graag uit voor de workshop 'Hoe houd je de betrokkenheid hoog in je club?'. Tijdens deze interactieve workshop gaan we in op mogelijke knelpunten, ambities én kansen binnen jouw vereniging.

Programma
Data: maandag 17 mei 2021 of dinsdag 18 mei 2021
Ontvangst: 19.15 uur | Workshop 19.30 - 21.00 uur
Locatie: online via Microsoft Teams

Aanmelden
De workshop wordt op twee avonden georganiseerd. Via onderstaande links kun je je aanmelden voor maandag 17 mei 2021 of dinsdag 18 mei 2021. Je bent met maximaal twee leden van je vereniging welkom.

Inschrijven voor maandag 17 mei

Inschrijven voor dinsdag 18 mei

We zien uit naar jullie aanmeldingen voor deze inspirerende workshops!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over verenigingsondersteuning kan je contact opnemen met Sylvia Oomen; sylvia.oomen@rabobank.nl.

Stuur direct een mail

Etten-Leur, 12-4-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn