Bijna € 240.000,- voor West-Friese clubkassen

Popkoor Puur zorgt altijd voor de gezelligheid

Zaterdag 10 juni kleurden de straten van West-Friesland oranje tijdens de Rabo Fietssponsortocht. Een record aantal verenigingen deed mee: 7.500 fietsers, 300 entertainers, 36 EHBO’ers, 40 verkeersregelaars en 50 medewerkers van Rabobank West-Friesland waren actief om deze dag tot een succes te maken. En om nog een mooi bedrag bij elkaar te verdienen voor de clubkas. Door deel te nemen als vereniging kan namelijk tot € 250,- bij elkaar worden gefietst voor de clubkas. Dit geld wordt beschikbaar gesteld vanuit het Coöperatief Dividendfonds van Rabobank West-Friesland. 

Een aandeel in elkaar

De dag kon niet beter beginnen met de zon die volop scheen. Bij de start ontvingen alle deelnemers een tasje met een ontbijtkoekje, flesje water en een rolletje pepermunt.  De verenigingen en stichtingen die dit jaar als stempelpost fungeerden hadden hun best gedaan met appeltaart, ijs en koffie en verkochten dit aan de deelnemers. Zo verdienden deze verenigingen nog een extra bijdrage voor de club. De deelnemers fietsten een route van ongeveer 35/40 kilometer door West-Friesland. Diverse mooie landweggetjes, dijkjes en smalle straatjes werden druk bezocht door de oranje getinte fietsers. Tourclub Wognum en tourclub Grootebroek hadden deze routes uitgezet en zorgde voor voldoende verkeersregelaars.

Twitteractie

Jaarlijks wordt er een actie bedacht waarbij verenigingen hun bedrag konden verdubbelen. Dit jaar gingen de deelnemers aan de slag met het thema ‘een aandeel in elkaar. De foto deelden zij op @RaboWF. En dit werd heel actief gedaan!  De winnaars zijn inmiddels bekend die de verdubbelaar hebben gewonnen. Dit zijn Popkoor Puur, Volleybalvereniging NEOS, Uni Phukin en Gymvereniging VVW. 

Samen laten we West-Friesland bloeien

Wij kijken terug op een hele mooie, geslaagde dag. Het enthousiasme van de deelnemers, de complimenten die wij hebben ontvangen, de entertainers die weer voor de gezellig noot zorgden. En alle deelnemers zetten zich in voor hun vereniging en stichting. Wij bedanken alle deelnemers, ehbo’ers, verkeersregelaars en vrijwilligers die dit evenement mede mogelijk maakten.

14-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn