Rabobank doneert ruim € 55.000 aan Westfriese verenigingen en stichtingen

Cheque uitreiking

Elf verenigingen en stichtingen uit West-Friesland ontvangen een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank West-Friesland. De vertegenwoordigers van de verenigingen/ stichtingen waren blij verrast toen zij op 24 juli de cheques in ontvangst mochten nemen.

Spannend

Het was een spannende middag voor alle aanwezigen. Na een kort welkom door manager Dagelijkse Bankzaken Dennis Wiggelaar en commissieleden Henk Jan de Boer en Ineke van de Water werden de verenigingen/stichtingen naar voren geroepen om hun cheque in ontvangst te nemen. Dennis Wiggelaar: ‘Wij hebben veel waardering voor de initiatieven en projecten die worden georganiseerd in West-Friesland. Ik ben er heel trots op dat onze bank veel van deze projecten mede mogelijk maakt. Het belangrijkste achter deze projecten zijn de vrijwilligers, zij realiseren initiatieven en starten nieuwe projecten op. Dat is goud waard, voor de verenigingen en stichtingen maar ook voor onze regio. Ik wens iedereen veel succes met de realisatie van hun doel’.

Mensen bij elkaar brengen

Juist door deze cheque uitreiking maken verenigingen/stichtingen kennis met elkaar. Verenigingen staan namelijk vaak voor dezelfde uitdagingen en weten door een bijeenkomst als deze elkaar te vinden. Dat kunnen wij als Rabobank West-Friesland enkel aanmoedigen!

Dankbaar

Het Coöperatiefonds van Rabobank West-Friesland bestaat uit vijf ledenraadsleden en twee medewerkers van de bank. Renate van der Laan, lid van de commissie en ledenraadslid van de bank: ‘Ieder kwartaal behandelt de commissie de ontvangen aanvragen. Deze toetsen we aan een aantal thema’s: ( financiële) educatie, leefbaarheid/zorg en welzijn, economische vitaliteit en mvo/duurzaamheid. Soms hebben we een discussie en soms zijn we het in één keer eens. Het is dankbaar werk om te doen en heel mooi om op deze manier betrokken te zijn bij de bank’.

Duurzaamheid

'Opvallend is dat je een stijging ziet van clubs die hun gebouw willen verduurzamen, door de aanschaf van zonnepanelen. Deze verduurzaming van clubs juichen wij als commissie toe', aldus Renate. De volgende vergadering van de commissie is op 3 december.

Meer informatie over het Coöperatiefonds? Klik dan hier

30-9-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn