Rabobank doneert ruim € 60.000,- aan West-Friese verenigingen en stichtingen

chequeontvangers

Tien verenigingen en stichtingen uit West-Friesland ontvingen een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank West-Friesland. De verenigingen en stichtingen waren uitgenodigd voor een cheque-uitreiking op 26 maart. Ze wisten dat ze wat kregen, maar nog niet wat het bedrag was dat de clubs ontvingen.

Spanning

De aanwezigen hadden veel spanning, aangezien niemand wist wat voor bedrag zij zouden krijgen. Manager Dagelijkse Bankzaken, Dennis Wiggelaar en commissielid Henk Jan de Boer openden met een kort welkom. Dennis Wiggelaar vertelt: “Afgelopen jaren hebben wij vanuit het Coöperatiefonds een bijdrage mogen leveren aan de realisatie van diverse initiatieven en projecten. Wij zijn als bank trots dat wij midden in de samenleving staan en op deze manier van betekenis kunnen zijn in West-Friesland. Ook vandaag zitten hier weer prachtige initiatieven en projecten bij waar wij graag onze bank aan verbinden. Ik wens iedereen heel veel succes met de realisatie.” Hierna werden de verenigingen/stichtingen naar voren geroepen.

Mensen bij elkaar brengen

Mede door de donatie van de bank kan St. de Baanbreker het huidige inloophuis verplaatsen naar een andere locatie. Mensen met psychische klachten krijgen hier diverse activiteiten aangeboden. VVW Handbal en VVW Voetbal kunnen dankzij de bijdrage starten met de bouw van een nieuwe kantine. De oude kantine is vorig jaar verwoest tijdens een grote brand.

Dankbaar

Het Coöperatiefonds van Rabobank West-Friesland bestaat uit vijf ledenraadsleden en twee medewerkers van de bank. Henk Jan de Boer, lid van de commissie en ledenraadslid van de bank: ‘Ieder kwartaal behandelt de commissie de ontvangen aanvragen. Deze toetsen we aan een aantal thema’s: voeding, zelfredzaamheid, ondernemerschap en vitale woon- en leefomgeving. Soms hebben we een discussie en soms zijn we het in één keer eens. Het is dankbaar werk om te doen en heel mooi om op deze manier betrokken te zijn bij de bank’. Meer informatie over het Coöperatiefonds en een overzicht van alle gesteunde projecten vindt u op www.rabobank.nl/wf

Coöperatiefonds

Gesteunde verenigingen en stichtingen

De volgende verenigingen/stichtingen hebben een bijdrage mogen ontvangen: St. de Baanbreker, Stichting Forever Young PiusX, Egerlander Kapel, Stichting Zwembad Wognum-Nibbixwoud, Stichting De Medemblikker Meelmolen, VVW Handbal en VVW voetbal, HSV Ons genoegen, Voetbalvereniging DWB en Stichting Het Edutainment.

Wilt u ook voor uw club een aanvraag indienen? Dit kan tot en met 28 mei a.s.

4-4-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn