Communicatie units voor zorginstellingen

overhandiging communicatie unit bij het Westerhonk in Monster

VTM en Rabobank Westland voorzien maar liefst 10 zorginstellingen van een mobiele communicatie unit. De eerste unit van deze serie werd door Gerard van Hoeven, directievoorzitter Rabobank Westland, en Hans Olsthoorn van VTM overhandigd aan woonzorgpark ’s Heeren Loo Het Westerhonk in Monster.

Contact met naasten

Eerder leverde VTM, samen met KPN al 12 units aan zorginstellingen. Vanwege corona maatregelen zijn zorginstellingen gesloten voor bezoek van buitenaf. Bewoners missen daardoor het contact met hun naasten. Hen met elkaar verbinden is het doel.

Tweede serie

De eerste serie units werd dankbaar in gebruik genomen door de zorginstellingen en bewoners. Vanwege de grote behoefte, zeker nu de maatregelen verder zijn verlengd, is daarom hard gewerkt aan een nieuwe serie. Met de donatie van Rabobank Westland kunnen opnieuw 10 units, compleet met techniek en verbinding, kosteloos geleverd kunnen worden aan verschillende zorginstellingen in de regio. Hiermee beschikken zij over een groot verrijdbaar beeldscherm, waarmee bewoners via KPN Zorg Messenger kunnen videobellen met het thuisfront en toch in contact kunnen blijven met familie.

Donatie

Toen wij van VTM de vraag kregen om dit maatschappelijke initiatief te ondersteunen, hoefden we niet lang na te denken. Gerard van Hoeven: ‘In moeilijke perioden zoals deze worden ook mooie initiatieven ontplooid en dat ondersteunen wij als coöperatieve bank van harte. Het is juist in deze tijd enorm belangrijk dat bewoners van zorginstellingen via beeldbellen in contact kunnen blijven met hun naasten. Mooi dat we dit in samenwerking met VTM kunnen faciliteren.’

29-4-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn