Donatie voor maaltijden alleenstaande ouderen

Vrijwilligers koken maaltijden voor alleenstaande ouderen

Sinds oktober vorig jaar koken vrijwilligers in wijkgebouw de Hoekstee in Hoek van Holland twee keer per week een maaltijd voor (alleenstaande) ouderen en voor mensen die weinig te besteden hebben. Het project ‘Holland kookt’ voorziet daarmee niet alleen mensen die het nodig hebben van een gezonde warme maaltijd, samen eten zorgt ook voor verbinding en gezelligheid.

Uitbreiding naar drie maaltijden

Als gevolg van het Coronavirus kan de gezamenlijke maaltijd sinds enkele weken niet meer doorgaan. Het virus heeft de vrijwilligers er echter niet van weerhouden de maaltijden te blijven verzorgen en dit, gezien de toenemende vraag, zelfs uit te breiden naar 3x per week. Iedere maandag, woensdag en vrijdag starten zij om 14.00 uur met alle voorbereidingen en wordt steeds weer een wisselend gerecht gekookt. Dit varieert van rijst met chilisaus tot macaroni en ‘Hollandse pot’. Weer andere vrijwilligers bezorgen de maaltijden vervolgens bij mensen die het nodig hebben.

Donatie Rabobank Westland

Voor de twee reguliere maaltijden krijgt de stichting subsidie van de gemeente Rotterdam. Om een extra maaltijd per week te kunnen bekostigen, klopte Hans Jonas, een van de initiatiefnemers, aan bij Rabobank Westland. En met succes! Met een donatie uit het Rabobank Coöperatief Fonds kunnen de mensen die zich aangemeld hebben ruim 10 weken voorzien worden van een derde maaltijd. ‘In een periode zoals deze is het belangrijk dat we nog meer naar elkaar omkijken’, aldus Gerard van Hoeven, directievoorzitter bij Rabobank Westland. ‘Het is dan ook mooi om te zien dat er verschillende maatschappelijke initiatieven ontstaan, zoals dit initiatief in Hoek van Holland. De vrijwilligers zorgen ervoor dat ouderen die de deur niet meer uit kunnen om bijvoorbeeld boodschappen te doen, toch drie keer per week een gezonde maaltijd krijgen. Daar dragen wij als coöperatieve bank graag ons steentje aan bij.’

De Lier, 22-4-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn