Kennislunches voor ondernemers

Kennislunches voor ondernemers

Kennis is onmisbaar voor ondernemers bij het nemen van de juiste bedrijfsbeslissingen. Daarom doet Rabobank doorlopend onderzoek naar financiële en maatschappelijke ontwikkelingen. Wij stellen de uitkomsten graag beschikbaar aan onze klanten. Dat doen we via websites en apps, maar ook persoonlijk door elke maand een kennislunch te organiseren. Met deze lunches delen we niet alleen onze kennis, maar ook ons netwerk. Bij iedere kennislunch vertelt een lokale ondernemer over zijn ervaringen en gaan ondernemers met elkaar in gesprek over internationale ontwikkelingen en uitdagingen.

28 juni 2017 - Kennislunch over Internationaal financieren in opkomende markten

28 juni 2017 - Kennislunch over Internationaal financieren in opkomende markten Veel ondernemers hebben plannen om in het buitenland te investeren. Juist de opkomende markten in landen zoals bijvoorbeeld Brazilië, Kenia, Ethiopië of Mexico kunnen interessant zijn. Toch kost het meestal de nodige moeite om de financiering rond te krijgen. Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) vertelt over de mogelijkheden vanuit de overheid. Tevens vertelt frambozenkweker Geert de Weert hoe hij via het Dutch Good Growth Fund (DGGF) een financiering in Tanzania van de grond heeft gekregen. Aanmelden voor deze kennislunch kan via
Diana.den.haan@rabobank.nl

18 januari 2017 - Kennislunch over de World Floriculture Map

Kijkend naar de toekomst zien we vooral toenemende onvoorspelbaarheid. Bedrijven in de wereldsierteeltmarkt doen er goed aan zich voor te bereiden op het onverwachte. Op woensdag 18 januari gaat Arne Bac, sectorspecialist van Rabobank Nederland, dieper in op de ontwikkelingen en bevindingen van de World Floriculture Map.

2 december 2016 - Kennislunch over Engeland en de brexit

Met de brexit stapt Groot-Brittanië uit de Europese Unie. Maar wat betekent dat voor u? Wat zijn de mogelijke ontwikkelingen na invoering van de brexit? Waar zitten de kansen? Gert van Straalen van Thanet Earth deelde zijn ervaringen over werken en zakendoen in Engeland.  Rabobankeconoom Carlijn Prins schetste de economische vooruitzichten voor Groot-Brittanië in aanloop naar de Brexit en daarna. 

2 september 2016 - Kennislunch over Noord-Amerika

Wat zijn de economische verwachtingen voor Noord-Amerika? En welke invloed hebben de aanstaande verkiezingen? Voor ondernemers met internationale aspiraties hebben wij op vrijdag 2 september een kennislunch over Noord-Amerika georganiseerd. Rabobankeconoom Jurriaan Kalf en ondernemer Cees-Jan van de Dool van Dool Industries deelden hun kennis.

De Lier, 6-5-2016

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail