Gezocht: Cyber Agents in de Zaanstreek!

Word jij Cyber Agent?

Wat doe je als je gehackt wordt? Wanneer is wifi veilig? En hoe kun je online gevaar herkennen en voorkomen?

Dit zijn belangrijke, maar ook moeilijke vragen. Zo moeilijk, dat zelfs volwassenen niet altijd het antwoord weten. Daarom zijn de Gemeente Zaanstad, Rabobank en HackShield op zoek naar Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Oproep van Jan Hamming, burgemeester Gemeente Zaanstad

Hack Alert

We zien een forse toename van cybercriminaliteit. Tijd voor de Cyber Agents om in actie te komen! Doe mee met de Quest Hack Alert. Een Quest is een speelse doe-opdracht die kinderen in de leeftijd van 8 - 12 jaar samen met hun vader, moeder, opa of oma kunnen spelen. In de Quests wordt dieper ingegaan op cybercrime gerelateerde onderwerpen zoals hacken, het maken van een veilig wachtwoord en phishing. Leuk én leerzaam voor Cyber Agents én volwassenen!

Speel je mee?

De game is gratis beschikbaar via onderstaande link en als app te downloaden via de App Store en Google Play. Gemeente Zaanstad, Rabobank en HackShield wensen alle Cyber Agents en hun (groot)ouders veel succes! De beste Cyber Agents van de gemeente worden op 10 december 2020 officieel gehuldigd.

Speel mee!

Zaandam, 6-9-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn