Ledenraad benoemt twee commissarissen

Ledenraad benoemt twee commissarissen

De ledenraad van Rabobank Zaanstreek heeft Christell Bart-Hoeben en Marcel Prins benoemd tot leden van de raad van commissarissen. Zij treden aan per 8 september 2020.

Gemotiveerde leden

De ledenraad vertegenwoordigt de 13.000 leden van Rabobank Zaanstreek. Christell Bart-Hoeben: “Ik ben in oktober 2017 toegetreden tot de ledenraad. Een leerzame periode, je wordt door de bank meegenomen in de ontwikkelingen Daarnaast denk je mee over de initiatieven die er op commercieel en maatschappelijk vlak worden geïnitieerd. Van de ledenraad naar commissaris is voor mij een uitdaging waar ik erg veel zin in heb en waarvan ik verwacht als echte Brabants/Zaanse MKB-er echt iets toe te kunnen voegen.” Bart is mede-eigenaar van Bart Natuursteen, een Zaans familiebedrijf en actief betrokken bij (Z)Aan de wandel. Marcel Prins heeft een internationale financiële achtergrond en is werkzaam bij APG Asset Management. “Als geboren en getogen Zaankanter ben ik zeer gemotiveerd om te starten als commissaris. Het historische en industriële karakter van de Zaanstreek geeft mij altijd een warm thuisgevoel als ik terugkom van een reis. Met alle complexe vraagstukken van deze tijd, staat de coöperatieve Rabobank midden in de lokale samenleving om waar mogelijk antwoorden te geven. Hierbij kan mijn ervaring hopelijk ook van waarde zijn.”

Zaanse commissarissen

Ariënne Kooter, directievoorzitter van Rabobank Zaanstreek is tevreden met de toevoeging van Christell en Marcel aan de raad van commissarissen. Een welkome aanvulling door relevante werkervaring én maatschappelijke betrokkenheid in de regio. “We kijken er naar uit om met hen samen te werken.” Dit jaar neemt Ton Boon afscheid van de raad van commissarissen van Rabobank Zaanstreek. Hij heeft de maximale zittingstermijn van twaalf jaar bereikt. Christell en Marcel vormen samen met Tom Kuijper en Albert Voogd de lokale raad van commissarissen.

Rol van de raad

De raad van commissarissen ziet er onder andere op toe dat Rabobank Zaanstreek handelt vanuit het belang van haar klanten en leden. Ook houdt de raad toezicht op de adequate uitvoering van taken door de directie en de manier waarop Rabobank invulling geeft aan de doelstellingen van zowel de Rabobank Groepsorganisatie als die van Rabobank Zaanstreek.

Zaandam, 6-8-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn