Rabobank steunt lokale initiatieven op gebied van hulp, kunst en cultuur

Rabobank steunt lokale initiatieven op gebied van hulp, kunst en cultuur

Vier regionale organisaties zijn in het zonnetje gezet door het Rabobank Coöperatiefonds: Kledingbank De Buurvrouw, het Knapsack Festival, het beeldenpark van De Verbeelding en Open Monumentendag Delft. De organisaties ontvingen een donatie voor de uitvoering van een maatschappelijk project. Met het Coöperatiefonds investeert Rabobank een deel van haar winst in lokale projecten en initiatieven. De themagroep Coöperatiefonds, bestaande uit ledenraadsleden en een aantal medewerkers van de bank, behandelt de aanvragen en toetst deze aan de criteria van het fonds. 'Rabobank en haar ledenraad zijn blij de verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug te kunnen geven', vertelt Angela van Essen, Marketing- en Communicatiemedewerker bij Rabobank.

De volgende maatschappelijke projecten ontvingen een donatie

 • Kledingbank De Buurvrouw
  Delftse inwoners met een kleine beurs kunnen terecht bij Stichting Kledingbank De Buurvrouw uit Delft. Ze kunnen er onder meer een 'basispakket' krijgen: nieuwe sokken en ondergoed. Voor dames krijgt de Kledingbank daarvan voldoende gedoneerd door winkels en supermarkten, maar voor heren en kinderen is er vaak een tekort. Met de donatie van kan de organisatie ook voor hen sokken en ondergoed kopen, vertelt Karin Molenaar van de Kledingbank. Daarnaast besteedt de Kledingbank de donatie aan de bedrijfswagen en een textielweegschaal.
 • Knapsack Festival
  Op 10 en 11 juli is de derde editie van het Knapsack Festival. Door de Delftse grachten varen lokale artiesten met fluisterbootjes van terras naar terras: een idee dat ontstond door de coronacrisis. Maar niet alle Delftse terrassen liggen aan het water. Tim van den Eijk van het Knapsack Festival: 'Daarom zijn we gestart met akoestische terrasacts: artiesten lopen of fietsen van terras naar terras voor een akoestische, intieme set. Zo kunnen we het eerste fysieke festival in Delft sinds lange tijd op een veilige manier vieren.'
 • Beeldenpark van De Verbeelding
  Elk laatste weekeinde van september staat het centrum van Pijnacker in teken van De Verbeelding, een cultureel festival met muziek, dans en een kunstmarkt. Ongeveer een maand eerder start in het Emmapark een beeldenpark met werk van lokale kunstenaars. Theo van den Bulk en Dirk Pereboom: 'Daarmee schudden we Pijnacker-Nootdorp wakker: De Verbeelding komt er weer aan!' Met de donatie kan het beeldenpark onder meer sokkels en naamplaatjes voor de beelden aanschaffen.
 • Open Monumentendag Delft
  Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag op 11 en 12 september zetten monumenten verspreid over het land hun deuren gratis open. Delft doet daaraan vanzelfsprekend ook mee. Zo'n veertig monumenten zijn dan te bezoeken. Bij tal daarvan is er een culturele programmering, vertelt projectleider Annet Thoms: 'Bijvoorbeeld van de Koninklijke Harmoniekapel, Vertelkring Delft en rondleidingen door Jan van der Mast. Vanzelfsprekend letten we er bij die optredens op dat de coronaregels in acht worden genomen.'”

Het Rabobank Coöperatiefonds

Meer informatie over het Rabobank Coöperatiefonds of een aanvraag indienen? Kijk dan op Rabobankcooperatiefonds.nl.

Delft, 12-7-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn