Rabobank steunt lokale initiatieven op het gebied van onder meer duurzaamheid en wetenschapseducatie

Uitreiking Deelstroom Delft

Vier regionale organisaties zijn in het zonnetje gezet door het Rabobank Coöperatiefonds: Wetenschapsknooppunt TU Delft, Deelstroom Delft, Titus Brandsmaschool en KopieKoffie. Ze ontvingen een donatie voor de uitvoering van een maatschappelijk project. De organisaties werden gesteund voor een bedrag van in totaal €11.500.

Met het Coöperatiefonds investeert Rabobank een deel van haar winst in lokale projecten en initiatieven. De themagroep Coöperatiefonds, bestaande uit ledenraadsleden en een aantal medewerkers van de bank, behandelt de aanvragen en toetst deze aan de criteria van het fonds. “De themagroep Coöperatiefonds heeft uit alle aanvragen aan vier projecten een donatie toegewezen. De Rabobank en haar ledenraad zijn blij de verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug te kunnen geven”, vertelt Mark de Goffau, accountmanager Bedrijven bij de Rabobank.

De vier regionale organisatie uitgelicht

KopieKoffie
Sociale onderneming KopieKoffie is koffie- en printshop in Delft. Om klanten coronaproof te kunnen ontvangen, zijn er plannen voor een eigen terras op het grasveld aan de overkant. Herman van der Laan van KopieKoffie: “Het terras willen we overdekken met een semi-permanent tentdoek. We zijn nu bezig met de vergunning. En we zijn zeer blij met de donatie van de Rabobank. Daardoor kunnen we de overkapping aanschaffen."

Titus Brandsmaschool
Op het schoolplein van de Titus Brandsmaschool in Delft staat een lelijke, grijze bank van steen, beton en stuc. Komend half jaar krijgen alle leerlingen van de school les in keramiek en mozaïek, en in juli wordt de Sprankelbank feestelijk geopend. Directeur Maurice Bavelaar: “De illustraties op de bank staan symbool voor de 'leerpowers' die onze school gebruikt. Zo staat Sacha de Spin voor doorzetten en Maro de Mier voor samenwerken.”

Deelstroom Delft
Coöperatie Deelstroom Delft heeft onlangs het dak van sporthal De Buitenhof voorzien van 432 zonnepanelen. Die werden gefinancierd door 68 Delftse inwoners. Dankzij de donatie van Rabobank gaat Deelstroom Delft rondom het zonnedak een groene strook van sedum aanleggen. Dat plantje functioneert bij forse regen als waterbuffer en helpt in de zomer bij verkoeling van het dak. Secretaris Arthur Hilgersom: “Een groen dak ziet er voor omwonenden ook veel mooier uit.”

Wetenschapsknooppunt TU Delft
Wetenschapsknooppunt TU Delft organiseert met andere wetenschapsknooppunten jaarlijks het evenement Alle Scholen Verzamelen. Duizenden Nederlandse basisschoolleerlingen worden dan één dag wetenschapper. Op 28 mei staat het evenement in het teken van waterkwaliteit. Eveline Holla: "Met de donatie van de Rabobank kunnen we extra meet-sets kopen, en kunnen dus nog meer scholen uit Delft en omgeving deelnemen aan Alle Scholen Verzamelen.”

Het Rabobank Coöperatiefonds

Meer informatie over het Rabobank Coöperatiefonds of een aanvraag indienen?

Delft, 23-12-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn