Uitreiking donaties en ondertekenen sponsorovereenkomsten

Uitreiking donaties en ondertekenen sponsorovereenkomsten

Donderdag 2 november organiseerde Rabobank Zuid-Holland Midden een speciaal moment voor verenigingen en stichtingen uit de regio. Twaalf winnaars ontvingen een donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds. In totaal werd er een bedrag van bijna € 25.000,- toegekend. Tijdens dezelfde bijeenkomst heeft de bank ook sponsorovereenkomsten getekend met negen verenigingen uit de regio. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Rabobankkantoor in Delft.

Week van de Coöperatie

De feestelijke bijeenkomst vond plaats in Week van de Coöperatie. Voor de bank was dit een mooie gelegenheid om tijdens die week de sponsorcontracten te ondertekenen en de donaties uit te reiken. Tijdens de Week van de Coöperatie legt de bank extra nadruk op de coöperatieve identiteit en de verbindingen die zij maken met leden, klanten en de samenleving.

Nieuw sponsorbeleid

Rabobank introduceerde dit voorjaar een nieuw sponsorbeleid. “Door middel van dit nieuwe sponsorbeleid en samenwerking met sportkoepel NOC*NSF gaat Rabobank Zuid-Holland Midden negen verenigingen intensief ondersteunen. Rabobank helpt de verenigingen met het opstellen en uitvoeren van een maatschappelijk of duurzaam meerjarenbeleid. Deze ondersteuning draagt bij aan de lange termijn ambities van de vereniging en daarmee aan de maatschappij”, vertelt Sander Vroom, Marketeer bij Rabobank Zuid-Holland Midden.

Rabobank Zuid-Holland Midden gaat de komende twee jaar de volgende verenigingen ondersteunen in Delft en Midden-Delfland: D.S.R. Proteus-Eretes, Ring Pass Delft, DHC Hudito, Vitesse Delft en V.V. Schipluiden.

In het Oostland worden de volgende verenigingen ondersteund: HVB Bleiswijk, LTC Triomf, ATV Berkenrode en RKDEO.

Twaalf winnaars ontvingen een donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds. Jolanda den Breejen, manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank Zuid-Holland Midden reikte de cheques uit.

Met het Coöperatiefonds investeert de Rabobank in verschillende lokale initiatieven op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied. “De themagroep Coöperatiefonds heeft uit alle aanvragen een donatie toegekend aan 12 projecten”, vertelt Angela van Essen, medewerker Marketing & Communicatie bij Rabobank Zuid-Holland Midden.

De onderstaande verenigingen en stichtingen werden tijdens de bijeenkomst verrast met een cheque:

 • Stichting Festival Aangeschoten Wild
 • Delftse Werkgroep Homoseksualiteit
 • Stichting Kindertuinen Delft
 • Stichting het Startblok
 • Concertvereniging Cantores Amatores
 • Stichting Kledingbank de Buurvrouw
 • Stichting Prinsenkwartier
 • Stichting Omroep Delft
 • Kinder- en Jeugdkoor Young Voices
 • Stukafest Delft
 • PCBO Rembrandtschool
 • Scouting Hedera

“Wij zijn erg blij met de ontvangen donatie. Dit kunnen wij goed gebruiken voor de inrichting van de nieuwe locatie. Hierdoor kunnen wij de groeiende doelgroep in Delft en omstreken van noodzakelijke kleding voorzien”, zegt Karin Molenaar van stichting Kledingbank De Buurvrouw.

14-11-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn