Partners zetten samenwerking voort om schulden te voorkomen

Partners zetten samenwerking voort om schulden te voorkomen

Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas en Welzijn Hoeksche Waard werken sinds 2016 samen om huishoudens met (beginnende) financiële problemen eerder te signaleren en erger te voorkomen. Op 21 september hebben deze partijen de samenwerking officieel verlengd tot 2024.

Samenwerking cruciaal

De samenwerkende organisaties zetten met het convenant in op voorlichting. Op deze manier hopen de partijen eerder bij de mensen aan te kloppen. De samenwerkingspartners kijken verder dan hun eigen expertise en zorgen dat vrijwilligers en professionals in contact komen met elkaar. Directievoorzitter Caspert van der Wel: “De kracht van het convenant zit hem in de samenwerking. Samen met onze partners krijgen we steeds meer inzicht in de situaties waarin mensen financieel klem zitten. Daar spelen we samen ook steeds beter op in. En dat is in deze tijd van groot belang.”

Ondertekening

De ondertekening van het convenant vond plaats in een klein gezelschap op het gemeentehuis in Maasdam. Tijdens de bijeenkomst werd teruggeblikt op de afgelopen twee jaar. Ook werd nagedacht over welke andere organisaties nog meer kunnen deelnemen aan het convenant, zodat er nog meer mensen met (dreigende) financiële problemen op tijd worden bereikt.

Heinenoord, 2-4-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn