Sponsoring in 'nieuw jasje'

De Rabobank is al decennialang verbonden met het Nederlandse verenigingsleven. We geloven in hun kracht: verenigingen zijn het cement van onze maatschappij en van groot belang voor de toekomst. Daarom stelt de Rabobank het verenigingsleven centraal binnen sponsoring. We focussen ons niet alleen op financieel gebied en vrijwilligersinzet, maar ook op intensieve begeleiding aan verenigingen, stichtingen en clubs om verenigingsambities in te vullen.

Nieuw jasje

We zijn één van de grootste sponsors van Nederland en dat blijven we! Alleen anders, grootser en professioneler. Dit doen we op drie manieren:

  1. Rabobank ClubSupport
  2. Verenigingsondersteuning
  3. Stimuleringsfonds

Met deze drie sponsorpijlers maken wij samen de lokale samenleving sterker. Lees wat wij voor jouw club kunnen betekenen.

Rabo ClubSupport

Met Rabo ClubSupport vieren we samen de winst. De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen op Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten en Rozenburg. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken.

En het mooie is, onze leden hebben er invloed op. Verenigingen en stichtingen kiezen een mooi doel en voeren hier campagne voor om veel stemmen te winnen. En dat is belangrijk, want elke stem is geld waard. Geld om zonnepanelen op het clubhuis te leggen. Muziekinstrumenten of dierenverblijven te onderhouden. Of trainingsmaterialen voor de jeugd te vervangen.

Rabo ClubSupport vindt bij alle Rabobanken in Nederland tegelijk plaats. Na de zomer schrijven lokale clubs zich in voor deelname aan ClubSupport. Vervolgens brengen leden van onze bank hun stem uit en volgt de uitslag. Op basis van het aantal ontvangen stemmen krijgt elke club aan het eind van het jaar een bedrag op de verenigingsrekening gestort.

Verenigingsondersteuning

De Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten en Rozenburg tellen ruim 750 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land en zijn daarmee het cement van onze samenleving. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

Verenigingsondersteuning is het structureel toekomstbestendiger maken van clubs (stichtingen en verenigingen) vanuit het belang van de club in de lokale samenleving. In totaal komen maximaal 10 clubs in aanmerking voor deelname aan dit begeleidingstraject.

In september is een nieuwe lichting verenigingen van start gegaan in het Verenigingstraject. Deelnemen op korte termijn lukt dus helaas niet meer.

We organiseren regelmatig webinars en masterclasses voor verenigingen over actuele onderwerpen. Houd onze berichten hierover in de gaten en meld je tijdig aan.

Stuur hier direct een mail

Stimuleringsfonds

Het hoort bij onze bank. Een deel van de winst teruggeven aan de gemeenschap. De leden bepalen de bestemming, want die zijn niet alleen lid van de bank maar komen ook uit de lokale samenleving waarin de bank investeert.

Het Stimuleringsfonds richt zich op projecten op het gebied van duurzaamheid, economische vitaliteit, leefbaarheid in wonen of leefbaarheid in zorg. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden beperkt het Stimuleringsfonds zich niet tot alleen financiële ondersteuning. Het geld kan op tal van verschillende manieren worden 'uitgekeerd'. Van het beschikbaar stellen van vergaderruimtes van onze bank tot het aanbieden van financiële kennis en expertise door medewerkers. Vooral dat laatste levert vaak grote meerwaarde op.

Fondsbeheerders beoordelen de aanvragen voor het Stimuleringsfonds. Deze commissie  is een afvaardiging van de ledenraad en medewerkers en komt vier keer per jaar bij elkaar.

Rabo Foundation

Samen sterk. Dát is de kracht van een coöperatie. Het is ook het idee achter de Rabobank Foundation, het maatschappelijk fonds van de Rabobank. Investeren in de zelfredzaamheid van mensen is ons belangrijkste doel. In eigen land en ver daarbuiten. Mensen die hard werken om een (economisch) zelfstandig bestaan op te bouwen verdienen onze steun. Financieel én door de inzet van onze expertise en ons netwerk.

Lees meer

Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur


Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Bellen

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur