Ondernemers van het kwartaal

Rabobank Zuid-Limburg Oost is trots op lokale bedrijven die de regio laten bruisen. Ieder kwartaal kiezen wij een Ondernemer van het kwartaal. Een ondernemer die zich met ambitie, durf en lef onderscheidt en een inspirerend voorbeeld is voor anderen.

Ondernemer van het derde kwartaal: Zondagsvlees

Zondagsvlees Rabobank Zuid-Limburg Oost

Twee vrienden die elkaar al 35 jaar kennen en sinds 4 jaar samen een bedrijf runnen. Een bedrijf dat gebouwd is op hun gezamenlijke passie voor (h)eerlijk eten: Bob Rensen en Roger Vranken. In ‘Zondagsvlees’ combineren zij deze passie met een duidelijke visie en vakmanschap. Samen zorgen ze ervoor dat heel wat cliënten en bewoners van kleinschalige zorginstellingen in de regio Zuid-Limburg Oost elke dag kunnen genieten van een smaakvolle maaltijd. ‘Met de smaak van vroeger’, zegt Roger, ‘ambachtelijk bereid.’

Ambachtelijk vakmanschap

Niet alleen zorginstellingen zijn klant van Zondagsvlees, ook veel particulieren hebben de smaak van Zondagsvlees ontdekt. Toch typeert kleinschaligheid het bedrijf. ‘Je kunt koken en je kunt produceren’, zegt Roger. ‘Wij koken. Ik bedenk de recepturen en stel de maaltijden samen. Doorstaan ze onze smaaktest, dan komt het vlees of de maaltijd in het assortiment. Elke dag bak ik zelf de verschillende soorten vlees; stuk voor stuk, de lapjes in de pan. Daarna garen ze zachtjes door in een ketel met jus. Dan worden ze óf verpakt voor onze zakelijke klanten of maken we de maaltijd compleet met verschillende groenten, aardappelen, puree, pasta of rijst.’

Met de smaak van het seizoen

Bob: ‘We maken smakelijke, traditionele gerechten. Een aardappeltje met rode kool, erwten en wortelen, maar ook koolrabi, witlof en spinazie à la crème; groenten die de laatste jaren wat minder populair zijn, maar nog steeds erg lekker zijn. Met een hamlap, een sukadelap of slavink. Mensen weten vaak niet meer hoe een gerecht of een groente moet smaken, zo ver zijn ze verwijderd van pure smaak. Per seizoen wisselt het assortiment; in de winter staan ook stevige stamppotten op het menu, in de zomer frisse pasta’s.'

Mmmm!

De verhalen van Bob en Roger smaken naar meer! Maak uitgebreid kennis met deze Ondernemer van het kwartaal en lees het hele artikel over Zondagsvlees op pagina 14-15 van ons ledenmagazine Dichterbij.

Bekijk de Dichterbij

Bonita Raats, Accountmanager Bedrijven Rabobank Zuid-Limburg Oost

Waardering

Accountmanager Bedrijven Bonita Raats: ‘Bob Rensen en Roger Vranken zijn verkozen tot Ondernemer van het kwartaal vanwege hun gedrevenheid, enthousiasme en hands-on-mentaliteit. Ze bereiden hun gerechten op authentieke wijze met verse lokale producten; dit sluit niet alleen aan op de vraag vanuit de markt maar zeker ook bij de ‘Banking for Food'-gedachte van onze bank. Daarnaast leveren Bob en Roger hun bestellingen altijd met een glimlach geleverd en vervullen ze met hun aanpak een sociaal-maatschappelijke functie.’

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven