Rabobank sponsor van Fortuna Sittard

Rabobank Zuid-Limburg West sponsor van Fortuna Sittard

Rabobank Zuid-Limburg West is komend seizoen trotse ‘Strategisch Partner’ van Fortuna Sittard. Op zondag 11 augustus, bij de eerste thuiswedstijd van Fortuna, tekenden Pascal Vandermeulen (directievoorzitter Rabobank Zuid-Limburg West) en Ivo Pfennings (algemeen directeur Fortuna Sittard) officieel het contract.

Trotse sponsor bij een toonaangevend netwerk

Als coöperatieve bank staat Rabobank Zuid-Limburg West midden in de samenleving en draagt graag bij aan de ontwikkeling van die samenleving. ‘Samen Zuid-Limburg duurzaam versterken’ is de missie van de bank. Dat doet de bank onder andere met sponsoractiviteiten in de sport en culturele sector. In de vorm van sponsoring levert Rabobank een bijdrage aan het Limburgse verenigingsleven. ‘Ik ben trots dat Rabobank een partnership met Fortuna sluit. We geloven in de kracht van Fortuna en de manier waarop deze club wordt geleid. Fortuna neemt een belangrijke rol in onze maatschappij in en betaald voetbal op eredivisie niveau is van belang voor deze regio. Bij de thuiswedstrijden van Fortuna is elke twee weken het zakelijke netwerk van de Westelijke Mijnstreek aanwezig en daar hoort Rabobank als marktleider in het MKB uiteraard bij’, aldus Pascal Vandermeulen. Ook Ivo Pfennings van Fortuna is blij Rabobank Zuid-Limburg West aan het rijtje van sponsoren toe te voegen. ‘Fortuna is trost om zo’n grote partner als Rabobank aan ons netwerk toe te voegen. Op zowel zakelijk als maatschappelijk gebied vormen Fortuna en Rabobank samen een sterk front in de Westelijke Mijnstreek.’

Maatschappelijke impact Rabobank

Rabobank wil een betekenisvolle bank zijn die maatschappelijke impact heeft. Om daar handen en voeten aan te geven, vormen vier thema’s de Maatschappelijke Agenda: voeding, zelfredzaamheid, ondernemerschap en vitale woon- en leefomgeving. De sponsoring van Fortuna is een mooi voorbeeld dat binnen onze Maatschappelijke Agenda past. Verenigingen en stichtingen vervullen in deze tijd een belangrijke maatschappelijke rol. De duizenden verenigingen in ons land vormen het grootste sociale netwerk. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en dragen hiermee bij aan een sterkere meer tolerante samenleving.

Fortuna Verbindt

Ook bij Fortuna speelt toegevoegde maatschappelijke waarde een belangrijke rol. Fortuna Sittard is méér dan een voetbalclub. Als club staat Fortuna midden in de maatschappij en vindt het belangrijk om ook waarde te creëren buiten het veld. Onder de naam ‘Fortuna Verbindt’ geeft Fortuna Sittard invulling aan de maatschappelijke rol die past en hoort bij een betaald voetbalclub op het hoogste niveau in Nederland. Fortuna Sittard levert een herkenbare, positieve bijdrage aan het welzijn en de kwaliteit van de samenleving in de regio’s Zuid en Midden-Limburg. Met haar maatschappelijke beleid wil de club een (ver)bindende rol spelen in de samenleving. In samenwerking met diverse partners, waaronder Rabobank voor dit seizoen.

Sittard, 12-8-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn