Pop-up Duurzaamheidswinkel in Roosendaal

Woning met zonnepanelen

U wilt comfortabel en energiezuinig wonen? Met duurzame investeringen in uw huis bespaart u op uw energierekening en verhoogt u het wooncomfort in huis. Bovendien levert u een bijdrage aan een beter milieu en investeert u in de waardestijging van de woning. Want investeringen in energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf terug. Onze adviseurs geven u graag advies over maatregelen, subsidies en financiering van de verbouwing.

Energieneutrale woningen in 2050

Volgens Europese afspraken moeten alle woningen in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat de woning minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt. Dit kunt u realiseren door energie te besparen en het opwekken van duurzaam energie. Daarnaast is er in het energieakkoord bepaald, dat alle woningen in 2030 gemiddeld een A label moeten hebben. Momenteel heeft zo’n 45% van de woningen Energielabel D of lager. Veel huiseigenaren hebben dus nog veel stappen te maken.

Financieringsmogelijkheden

Wist u dat: 

  • door Duurzaam te wonen u de energierekening kan verlagen;
  • het wooncomfort kan verhogen;
  • de waardevastheid van de woning wordt vergroot; 
  • investeringen in energiebesparende maatregelen zichzelf terugverdienen.

Daarnaast is men vaak niet op de hoogte van subsidieregelingen of de extra financieringsmogelijkheden die er bestaan wanneer er energiebesparende maatregelen worden getroffen. 

Zo is er bij bestaande woningen de mogelijkheid om extra te lenen. Wanneer energiebesparende maatregelen worden getroffen in de woning, mogen de kosten van deze maatregelen worden meegefinancierd in een hypothecaire financiering. Daarnaast is het bij het treffen van energiebesparende maatregelen mogelijk om extra te lenen op uw inkomen. Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Dan kan de Rabo Groenhypotheek interessant voor u zijn. Met de Rabo Groenhypotheek krijgt u tijdens uw eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast.

Meer informatie over de Rabo GroenHypotheek

Greenhome

Wij hebben gemerkt dat onze klanten behoefte hebben aan inzicht, advies en oplossingen bij voorkeur via één partij. Rabobank is hiervoor een samenwerking gestart met Greenhome. Rabobank en Greenhome werken samen om woningen in Nederland te verduurzamen. Via Greenhome.nl kunt u met een gratis HuisScan zien welke maatregelen in uw huis het beste toepasbaar zijn. Ook vindt u via Greenhome eenvoudig de beste installateurs voor bijvoorbeeld zonnepanelen, gevel-, dak- en vloerisolatie of een warmtepomp.

Klik hier voor meer informatie over Greenhome

Pop-up Duurzaamheidswinkel

Rabobank Zuidwest-Brabant opent van vrijdag 13 oktober tot en met zaterdag 16 december aanstaande de deuren van de pop-up duurzaamheidswinkel aan de Nieuwe Markt 3A te Roosendaal.  Samen met partners Gemeente Roosendaal, Bogers Installatieburo, Facility Supply, Wibro Isolatie en Renovatie, Bouwbedrijf aan de Stegge, Van den Bijgaart Architect en het Regionaal Energieloket West-Brabant informeren onze adviseurs u over het vergroenen van uw woning op het gebied van energiebesparing en energieopwekking en het op een verantwoorde manier financieren van deze duurzame investering.

Duurzaam verbouwen = duurzaam investeren in úw woning

U kunt de winkel bezoeken op maandag van 10-17 uur, dinsdag t/m donderdag van 13-17 uur, vrijdag van 13-20 uur en op zaterdag van 10-17 uur.

Roosendaal, 5-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn