Rabobank biedt helpende hand

Vrijwilligerswerk Rabobank bij TanteLouise

Verspreid over heel Zuidwest-Nederland gingen op zaterdag 13 mei honderden Rabobank medewerkers aan de slag als vrijwilliger. In Zuidwest-Brabant gingen zo’n 60 personeelsleden van Rabobank Zuidwest-Brabant op pad om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Dit jaar konden zij bij TanteLouise in Bergen op Zoom en bij Zorgboederij De La Vie in Roosendaal terecht.

Aan de slag

Dit jaar koos Rabobank Zuidwest-Brabant er voor om met de medewerkers naar een project in Bergen op Zoom en een project in Roosendaal te gaan waar de handen goed gebruikt konden worden. “Door bemiddeling van Samen in de Regio en de Roosendaalse Uitdaging zijn we in contact gekomen met TanteLouise Residentie Moermont in Bergen op Zoom en Zorgboerderij De La Vie”, aldus Regina Hoefnagels, die deze dag samen met collega Angelique van Delft heeft georganiseerd. Bij Residentie Moermont in Bergen op Zoom stonden 2 klussen op het programma. Er waren activiteiten waar het ging om ‘fysiek klussen’, zoals het maken van diverse infoborden voor de zorginstelling. Maar in de middag draaide het juist om de ontmoeting. In de ochtend zijn er 28 informatieborden gemaakt. Onder leiding van een van de bewoners is er geschuurd, gezaagd en geschilderd met magneetverf. Een leuke en nuttige klus en mooi om te zien dat de bewoners er echt wat aan hebben. 

De borden komen op elke afdeling van Residentie Moermont te hangen, zodat de bewoners op de hoogte kunnen blijven van belangrijke zaken. “We hebben hard gewerkt en zeker zo hard gelachen met elkaar en de bewoners” aldus Joost van de Graaf, één van de Rabobank vrijwilligers. In de middag is een team medewerkers met de bewoners gaan wandelen. Een activiteit waar de bewoners echt naar uit hebben gekeken, want hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, in de praktijk is er vaak geen mogelijkheid voor dergelijke uitstapjes. Met het zonnetje erbij werd ook deze activiteit een succes en enorm gewaardeerd door de bewoners. In Roosendaal konden de vrijwilligers flink de handen uit de mouwen steken bij Zorgboerderij De La Vie, waar men in een landelijke omgeving dagbesteding en individuele ambulante begeleiding aanbiedt aan jongeren met een beperking. 

De medewerkers gingen aan de slag om de hekwerken van de buitenweide te vernieuwen, een geitenwei en konijnenren te bouwen en een prieelhekwerk te maken in het belevingsbos. Ondanks dat er flinke fysieke inspanningen moesten worden verricht, hadden de medewerkers het zichtbaar gezellig samen met de jongeren die ook meehielpen. En wat geeft deze hulp een enorme boost aan het zicht van de zorgboerderij. Kicky Wingelaar, eigenaar van de De La Vie, was ontzettend blij met de hulp: “het zijn klussen waar wij zelf met onze medewerkers en vrijwilligers niet aan toe komen.” Terwijl er buiten zichtbare vooruitgang werd geboekt, werd er binnen met de jongere kinderen voor de lunch gezorgd en taarten gebakken voor bij de koffie ’s middags. “Samen hebben we Roosendaal weer een beetje mooier gemaakt! De Rabobank steunt graag projecten die het maatschappelijke en sociale leven verbeteren. Het was waardevol en vooral ook heel leuk, om samen met collega’s en deze jongeren te klussen, te bakken en te genieten van het resultaat “, aldus Regina Hoefnagels.  

Samen in de Regio 

Een dag vrijwilligerswerk doen in de regio

Ieder jaar wordt er een Rabobank Vrijwilligersdag georganiseerd en steken vele Rabobank medewerkers een handje uit. Ook dit jaar bundelden De Roosendaalse Uitdaging en Samen in de Regio haar krachten voor dit project. Beide organisaties staan voor het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in haar eigen regio. 

De Roosendaalse uitdaging

Bergen op Zoom, 23-5-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail