Uitreiking donaties vanuit het Coöperatiefonds

Groepsfoto donaties

Donderdagmiddag 13 december vond in de Rabobank Galerie van Schouwburg De Kring de uitreiking plaats van de donaties vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant. Tijdens deze uitreiking ontvingen 28 organisaties uit handen van directievoorzitter Ed Vreman een cheque voor hun project. Het totaalbedrag van de cheques bedroeg ruim €103.000!

Het Coöperatiefonds

Drie keer per jaar zijn verenigingen en stichtingen uit ons werkgebied in de gelegenheid om een verzoek in te dienen voor een financiële bijdrage uit het Coöperatiefonds, waardoor een bijzonder project gerealiseerd kan worden. Ons doel van het Coöperatiefonds is het bevorderen en ondersteunen van initiatieven die gericht zijn op versterking van (sociaal)economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant. 

Lees hier meer over het Coöperatiefonds

Projecten

Enkele voorbeelden van verenigingen en stichtingen die op 13 december een donatie hebben ontvangen uit het Coöperatiefonds: 

  • 11 gezamenlijke dorps- en wijkhuizen gemeente Roosendaal Donatie van €10.000 voor het bereiken en enthousiasmeren van de bewoners voor de dorps- en wijkhuizen. Bewoners van wijken en dorpen actief laten participeren. 
  • St. Stiltemonumenten Bergen op Zoom Donatie van €3.500 voor het realiseren van een Stiltemonument, speciaal vormgegeven, voor mensen die te maken hebben met een doodgeborenen, foetus. Bij een Stiltemonument kan men aanwezig zijn. Het monument draagt bij aan welzijn en sociale cohesie, ongeacht achtergrond, religie of culturele afkomst. 
  • Bibliotheek VANnU Donatie van €9.880 voor het realiseren van MediaLab. De bedoeling van bibliotheek VANnU is dat het Medialab een plek voor kinderen en volwassenen wordt om de nieuwe media te ontdekken. 
  • Theatergroep Respect Theatergroep Respect is een vrolijke toneelgroep voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Hun decor en kleding waren verouderd en daarom kregen zij een donatie van €3.100 voor de aanschaf van nieuwe kleding en een decor.

Roosendaal , 19-12-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn