Tariefswijzigingen zakelijk betalingsverkeer per 1 januari 2023

17 november 2022 11:05

Per 1 januari 2023 wijzigen enkele van onze tarieven zakelijke betalingsverkeer. De belangrijkste wijzigingen hebben we voor je op een rij gezet.

Tariefwijziging 2022

Waarom wijzigen de tarieven?

Voor eenvoudig, snel en veilig betalingsverkeer investeren we continu in vernieuwing van onze producten. Zo worden steeds meer betalingen direct verwerkt en bijgeschreven bij de begunstigde (instant payments) en werken we continu aan vernieuwing en de veiligheid van Rabo Business Banking. Ook zorgen toenemende regelgeving en wereldwijde spanningen voor stijgende kosten van het internationale betalingsverkeer. De kosten hiervan berekenen we deels door in de nieuwe tarieven.

Welke tarieven wijzigen?

Vanaf 1 januari 2023 starten we met een tarief voor de kosten voor klantonderzoek. Daarnaast stopt de kortingsregeling voor verenigingen en stichtingen. Ook stijgen de kosten voor wereldbetalingen en de tarieven voor een overboeking en incasso. Het basistarief voor de Zakelijke Rekening en de ZZP Rekening blijft gelijk. Een overzicht van alle tariefswijzigingen vind je op onderstaande pagina.

Meer weten?

Op onze tarieven pagina vind je een overzicht van alle tarieven zakelijk betalingsverkeer die wijzigingen per 1 januari 2023.