Meal tip: minder voedselverspilling dankzij slimme app

26 mei 2021 15:51

Startup Don Varekamp uit Anna Paulowna bedacht Meal tip. Een app die verse producten die bijna over datum zijn met korting aanbiedt. Rabobank steunt het initiatief.

Prijsvoordeel én minder voedselverspilling

Meal Tip heeft een nieuwe app in ontwikkeling waarmee de gebruiker stapelkorting krijgt op afgeprijsde artikelen. Hoe meer je koopt, hoe minder je betaalt. Dat betekent prijsvoordeel voor de consument en de supermarkt hoeft minder voedsel weg te gooien en heeft geen arbeidskosten meer aan de afgeprijsde artikelen. Albert Heijn in Callantsoog was de eerste supermarkt die hieraan meewerkte. De app gaat live in november 2022.

Rabobank & Meal tip

Rabobank vindt het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan en wil bijdragen aan genoeg, gezonde voeding voor iedereen. Daarom ondersteunen we Meal tip met een innovatielening en onze kennis. Ook hebben we Don Varekamp in contact gebracht met verschillende partijen die Meal tip verder kunnen helpen.


Banking for Food

De transitie naar een toekomstbestendige Food & Agri sector is belangrijk. We zetten onze kennis, netwerk en financiële oplossingen in om initiatieven zoals kringlooplandbouw en verdere verduurzaming van de sector mogelijk te maken.