Meal-tip: minder voedselverspilling dankzij slimme app

26 mei 2021 15:51

Startup Don Varenkamp uit Anna Paulowna bedacht Meal-tip. Een app die verse producten die bijna over datum zijn met korting aanbiedt. Rabobank steunt het initiatief.

Hand met telefoon in een app

Prijsvoordeel én minder voedselverspilling

Meal-tip biedt een individueel aanbod van verse en gezonde producten met een korte houdbaarheidsdatum tegen een gunstige prijs. Dat betekent prijsvoordeel voor de consument en de supermarkt hoeft minder voedsel weg te gooien. Albert Heijn in Julianadorp was de eerste supermarkt die hieraan meewerkte. Inmiddels doen meer supermarkten mee.

Rabobank & Meal-tip

Rabobank vindt het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan en wil bijdragen aan genoeg, gezonde voeding voor iedereen. Daarom ondersteunen we Meal-tip met een innovatielening en onze kennis. Ook hebben we Don Varenkamp in contact gebracht met verschillende partijen die Meal-tip verder kunnen helpen.


Banking for Food

De transitie naar een toekomstbestendige Food & Agri sector is belangrijk. We zetten onze kennis, netwerk en financiële oplossingen in om initiatieven zoals kringlooplandbouw en verdere verduurzaming van de sector mogelijk te maken.