125 jaar Rabobank

Samen is er veel tot stand gebracht.

Growing a better world together

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met onze stakeholders zetten we ons al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. In Nederland bedienen we particuliere en zakelijke klanten, wereldwijd focussen we op de food- en agrisector. Met altijd als uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen. We willen bijdragen aan de transities die voor ons en onze stakeholders van belang zijn, nu en in de toekomst.

De coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan stellen we een bedrag van EUR 125.000 beschikbaar voor ieder leefgebied, de coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Een eenmalige extra bijdrage die we investeren in lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten waar iedereen beter van wordt. Een unieke samenwerking tussen lokale partijen & geweldig voor jouw buurt!

Zo draagt Rabobank bij

We zetten onze kennis en verbindingskracht in en geven een deel van onze winst terug aan de samenleving. Niet alleen helpen we de vereniging bij jou om de hoek bij het verduurzamen van hun clubhuis. Ook werken we samen met gemeenten in heel Nederland om nieuwe, duurzame woningen te bouwen. Benieuwd wat we nog meer doen? Bekijk hieronder hoe onze maatschappelijk impact vorm krijgt in jouw omgeving.

180.000

kleine boeren wereldwijd geholpen met het planten van bomen om CO2 uit de lucht te halen

32.000

clubs en verenigingen ondersteund samen met NOC*NSF en andere bonden

15.000

betaalbare huurwoningen met onze partner BPD

Coöperatief ondernemen

Benieuwd hoe Rabobank bedrijven die de wereld een beetje mooier of beter maken of werken aan verduurzaming helpt? Neem dan hier een kijkje.

Vader met dochter op zijn schouders

125 jaar samenwerken en we leren nog steeds

Sinds onze oprichting in 1898 werken we als coöperatieve bank samen aan steeds betere oplossingen voor iedereen. Samenwerken is al die 125 jaren ons motto geweest. Samen is er in al die tijd veel tot stand gebracht. En samen willen we de verhalen van toen en nu met je delen. Dat doen we met dit magazine, waarin we niet alleen schetsen hoe het allemaal begon, maar vooral ook kijken waar Rabobank nu staat en hoe zij naar de toekomst kijkt.