Latijns-Amerika | Kleinschalige boeren

Werken aan een duurzame toekomst voor kleinschalige boeren in Peru


Pedro Martinto gelooft in een eerlijke en duurzame samenleving waar kennis en kansen voor iedereen beschikbaar zijn. In Peru zet hij zich samen met zijn broer Daniel Martinto in voor een betere toekomst voor kleinschalige boeren in zijn eigen land.

Man in field holds a burlap bag on his shoulder

De provincie Cajamarca, hoog in het Andesgebergte, is de thuisbasis van enkele van de armste mensen in Peru. Het is ook de thuisbasis van Villa Andina, een voedselverwerkend bedrijf dat vastbesloten is om een positieve sociale impact te hebben op de lokale gemeenschap. Ondanks de aanhoudende economische groei in Peru, in de afgelopen tien jaar, leeft meer dan 20% van de bevolking onder de armoedegrens. Het merendeel van hen leeft in geografisch en sociaal geïsoleerde plattelandsgebieden zoals de provincie Cajamarca.

Villa Andina verwerkt biologisch geteelde vruchten en granen afkomstig van 13.000 kleinschalige boeren in Peru. Traditioneel verbouwden deze boeren een beperkt aantal zelfvoorzienende gewassen zoals tarwe, gerst en aardappelen. Villa Andina moedigde hen aan om hun productie te diversifiëren en te kiezen voor verschillende inheemse gewassen met een hogere voedingswaarde. Zoals gedroogde gouden bessen, quinoa en chia. In de video vertelt Pedro hoe dit zorgt voor economische vooruitgang voor de boeren en de lokale omgeving.