Rabobank hoofdkantoor

Rabobank volgt nieuwe aanbeveling van de ECB aan banken en keert gedurende 2020 geen contante vergoedingen uit op Rabobank Certificaten

Rabobank heeft kennis genomen van de recente aanbeveling van de ECB waarin zij aangeeft de eerdere aanbeveling aan banken om gedurende de COVID-19 pandemie geen dividend uit te keren te verlengen tot 1 januari 2021. De ECB vindt het belangrijk dat de banken hun kapitaal in stand kunnen houden onder andere om zo huishoudens en bedrijven te blijven ondersteunen. Rabobank volgt deze aanbeveling op en zal gedurende 2020 geen contante vergoedingen uitkeren op de Rabobank Certificaten.

De geactualiseerde aanbeveling sluit niet uit dat Rabobank een eventuele uitkering in de vorm van Rabobank Certificaten kan doen. We onderzoeken dit zorgvuldig en met behoud van onze discretionaire bevoegdheid om over vergoedingen te besluiten. Aangezien Rabobank Certificaten als kernkapitaal instrumenten gelden, kan Rabobank geen toezeggingen of andere uitspraken doen waardoor een verplichting ontstaat tot het doen van toekomstige vergoedingen. Dit kan dus ook niet met betrekking tot de hoogte en de vorm van toekomstige vergoedingen.

Rabobank hecht veel waarde aan haar relatie met particuliere beleggers en institutionele investeerders en realiseert zich dat dit besluit impact heeft op de directe opbrengst van de Rabobank Certificaten gedurende deze periode tot 1 januari 2021. Dit is helaas een van de consequenties van deze uitzonderlijke tijd.

Wat betekent dit voor jou als belegger in Rabobank Certificaten?

  • De uitbetaling van de contante vergoeding op 29 december 2020 gaat niet door.
  • Rabobank kan geen toezegging doen over mogelijke toekomstige vergoedingen, de hoogte of vorm daarvan.
  • Rabobank houdt de aankondigingen van de toezichthouders voor de periode na 1 januari 2021 nauwlettend in de gaten.
  • Zodra er meer duidelijkheid is over een mogelijke vergoeding in de vorm van Rabobank Certificaten laten we dat weten.

Meer informatie over Rabobank certificaten

Vragen

Heb je na het lezen van dit bericht vragen? Neem dan telefonisch contact op met jouw lokale bank.

Vind een bank bij jou in de buurt