Twee vriendinnen zitten op het terras

44% van de klanten stuurt betaalverzoek direct na het eten

Ruim 44% van de klanten van Rabobank stuurt direct na het eten een Rabo Betaalverzoek naar vrienden en bekenden. Dat blijkt uit de resultaten van een poll in MailMoment die door 11.348 klanten is ingevuld. MailMoment is de grootste nieuwsbrief van Rabobank die zes keer per jaar wordt verstuurd aan zo’n 3,3 miljoen klanten.

Resultaten poll

In de poll werd de vraag gesteld wanneer klanten een betaalverzoek sturen. Daarbij gaf 44% direct na het eten te doen. Ongeveer 20% gaf aan dit pas de volgende dag te doen. Opvallend was dat 3.745 klanten (33%) aangaf dat ze niet wisten wat een betaalverzoek was. Een klein aantal (3%) vergeet na het eten om een betaalverzoek te sturen.

Rabo Betaalverzoek

Met een Rabo Betaalverzoek kun je veilig en snel je geld terugvragen aan vrienden en bekenden. Gewoon vanuit de Rabo Bankieren App. Klanten kunnen iedereen een betaalverzoek sturen. Vrienden hoeven dus geen klant te zijn bij de Rabobank. Het voordeel van een Rabo Betaalverzoek is dat het veilig en makkelijk is. En je ontvangt het geld direct op je rekening terug.

Lees hier hoe je een Rabo Betaalverzoek verstuurt MailMoment ontvangen? Abonneer je direct