Man op een laptop

Instant Payments: betalingen 24/7 overgeboekt

Rabobank gaat stapsgewijs over op ‘Instant Payments’ voor overboekingen. Met Instant Payments staan betalingen die je via de Rabo Bankieren App of Rabo Online Bankieren doet, binnen 5 seconden op de rekening van de ander. Ook in het weekend en feestdagen, dus 24/7. De ontvanger die bij een andere bank bankiert, hoeft dus niet langer meer op zijn of haar geld te wachten.

Instant Payments is een versnelling van de huidige manier van betalen. Betalingen naar ontvangers van andere banken, werden eerst na het weekend of na een feestdag pas op de rekening van de ander overgemaakt. Met Instant Payments is dat verleden tijd en staat het geld direct op de rekening. Instant Payments geldt vooralsnog alleen voor klanten van ABN AMRO, ING, SNS, Rabobank, ASN Bank, RegioBank of Knab.

Stapsgewijs

Op dit moment staan bedragen tot een bedrag van €25 al direct op de rekening van de ander. In de zomer zullen transacties tot € 2 miljoen direct op de rekening van de begunstigde staan. In het overboekscherm kun je zien of een betalingen direct wordt uitgevoerd. 

Kansen

“Instant Payments bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers,” aldus directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. “Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen. Ondernemers kunnen sneller zakendoen en precies op het moment betalen dat zij goederen of diensten ontvangen, voor alle bedragen, overal en altijd, met smartphone, tablet, laptop of desktop.”

Lees meer over Instant Payments