jaarcijfers 2018

Gezond fundament voor coöperatieve bank van de toekomst

Rabobank maakt vandaag haar resultaten over 2018 bekend. De bank maakte in 2018 een nettowinst van 3.004 miljoen euro, 12% meer dan in 2017. Dit resultaat is voor een deel te danken aan lagere operationele kosten en aan de gunstige economische ontwikkeling waardoor de kredietverliezen laag bleven.

Sterke nettowinst en meer tevreden klanten

Voorzitter van de Groepsdirectie Wiebe Draijer: 

“2018 was een goed jaar. Er ligt een gezond fundament voor de coöperatieve bank van de toekomst. Dat is nodig gezien de uitdagende transities die de samenleving raken. Het wereldvoedselvraagstuk, de uitdagingen van het klimaatakkoord van Parijs en de landbouw- en de energietransitie in Nederland vragen om een gezonde en betrokken coöperatieve bank. 

Onze missie “Growing a better world together” geeft hierbij richting en houvast. Onze medewerkers zijn hierdoor geïnspireerd en gemotiveerd. Dankzij hun inzet ligt het realiseren van onze doelen grotendeels op schema. We kunnen meer voor de (internationale) samenleving van betekenis zijn nu onze financiële resultaten zijn verbeterd, onze kapitaalpositie is versterkt en de balans verder is geoptimaliseerd. Dat Sustainalytics Rabobank bovenaan haar wereldwijde duurzaamheidsranglijsten van grootbanken geplaatst heeft is een geweldige erkenning van onze inspanningen op dit gebied en het zegt veel over hoe wij de ambities uit onze duurzaamheidsstrategie in de praktijk weten waar te maken.”

Infographic

Rabobank heeft enkele belangrijke cijfers in een infographic gezet. Deze geeft een korte samenvatting van de resultaten van 2018.

Bekijk de infographic

Lees meer

Het volledige persbericht op www.rabobank.com Over de jaarcijfers