Rabo Food Forward

Rabo Food Forward

Hoe we regionaal het voedselvraagstuk oplossen.

Ons huidige voedselsysteem schiet tekort om in de toekomst wereldwijd iedereen te voeden. In de hele keten van boer tot bord zijn stappen nodig voor meer verantwoorde voeding met minder ecologische impact. Via het programma ‘Rabo Food Forward’ zoeken we met ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties. Rabo Food Forward doet alle regio’s in Nederland aan.

Het voedselvraagstuk is niet alleen een uitdaging voor ondernemers op het gebied van food & agri, maar voor ons allemaal. Vooral in Nederland kunnen we het verschil maken. National Geographic noemt ons niet zomaar ‘The Tiny Country That Feeds The World’. Iedere regio in Nederland blinkt op zijn eigen manier uit op het gebied van voedselproductie; van Dairy Valley, tot Seed Valley en Food Valley. Maar iedere regio heeft ook zijn eigen uitdagingen. Van regionaal werken we toe naar landelijke oplossingen die uiteindelijk wereldwijd het verschil kunnen maken. Naast de Food & Agri ondernemers, is er ook een belangrijke taak voor de consument weggelegd. Hiervoor is Food influencer Rens Kroes aangesloten.

Rens x Rabo: bewust worden van gezonde voeding

Rabo Food Forward en Rens Kroes inspireren samen consumenten én voedselproducenten om duurzamere keuzes te maken in hoe we met ons eten omgaan. Als partner van Rabo Food Forward wil Kroes consumenten inspireren om samen te kijken naar oplossingen: “Het is mijn persoonlijke missie om mensen bewust te maken van gezonde voeding en een duurzaam leven. Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat we nadenken over hoe we ons vanaf vandaag, kijkend naar de toekomst, op een duurzame manier kunnen voeden.”

Meer over Rabo Food Forward