Update financiële markten

Mensen in kantoorpand

Bescherming tegen stijgende rente

Sinds kort leggen we meer nadruk op aandelen van banken en verzekeraars in de eurozone. Deze aandelen zijn goedkoop. Ze profiteren van lagere kredietverliezen en lagere kosten na een piek in regulering. FinTech is op het gebied van de kosten eerder een kans dan een bedreiging. De balansverhoudingen zijn sterk verbeterd. Centraal in het besluit om financials te overwegen staat echter de toenemende kans op een stijging van de rente.

Meer impact in Japan

Passieve beleggers profiteren van actieve beleggers. Ze liften mee op hun inspanningen met als gevolg dat alle publieke informatie en toekomstverwachtingen in koersen worden verwerkt. Passief meeliften is goedkoop. Wel de lusten, niet de lasten. Maar op een gegeven moment is passief zo groot dat de meelifter de bestuurder wordt. Waar en wanneer dat is, is al jarenlang onderwerp van discussie. Nergens in de wereld is het aandeel van passief beleggen zo groot als in Japan.

Loon naar werken

Een goede CEO is haar of zijn gewicht in goud vaak meer dan waard. In de echte wereld wordt het verschil tussen strategisch foute en goede keuzes immers uitgedrukt in miljarden. De laatste tijd is er veel aandacht voor de beloning van de CEO. Uiteindelijk betalen de aandeelhouders het salaris van de CEO.

Lees het volledige Beleggingsnieuws van 19-03-2018

Utrecht, 19-3-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn

Contact

Rabobank