Rabobank lanceert Rabo Assistent voor Google Assistent

Man op de bank met telefoon

Rabobankklanten kunnen sinds 26 juli 2018 met hun stem hun banksaldo opvragen en een budget instellen met de Rabo Assistent. De Rabo Assistent is een nieuwe functie die werkt via de Nederlandstalige Google Assistent, die door Google is gelanceerd.

Mogelijkheden

De komende dagen stelt Google de Google Assistent beschikbaar voor de meeste Android en Apple smartphones en tablets. De Rabo Assistent activeren kan door de Google Assistent te openen en “Oké Google, praat met Rabobank” in te spreken. Daarna koppelt de gebruiker zijn Rabobankrekening aan de Google Assistent om aan de slag te gaan en te praten met Rabobank. Op dit moment is het mogelijk om het saldo op te vragen en budgetten in te stellen. Gebruikers krijgen dan een seintje als een bepaald bedrag is uitgegeven. Dit helpt om meer geld over te houden.

Lees meer over de mogelijkheden

Privacy

Rabobank is verantwoordelijk voor de verwerking van klantgegevens binnen de Google Assistent. Google slaat de gegevens niet op, maar kan deze alleen in beeld brengen en uitspreken via de Google Assistent. Google heeft geen toegang tot betaalrekeningen.

Over de Google Assistent

Met de Google Assistent geven gebruikers verschillende opdrachten met hun stem, zoals het opvragen van het weer of het checken van het saldo op een bankrekening. Google biedt zelf een aantal functies aan. Daarnaast kunnen bedrijven via de Google Assistent contact leggen met consumenten. In andere landen wordt de Google Assistent en vergelijkbare spraaksystemen al op grote schaal gebruikt.

Utrecht, 26-7-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn