Rabobank lanceert betalen met je smartwatch

Garmin

Rabobank maakt als eerste Nederlandse bank mogelijk om te betalen met een smartwatch. De bank is hiervoor een samenwerking aangegaan met Garmin en Mastercard. Betalen met je smartwatch kan vanaf vrijdag 2 november.

Contactloos betalen

Klanten van de Rabobank kunnen contactloos betalen met 10 smartwatches van Garmin. Zij moeten eerst een koppeling maken met hun betaalpas. Daarna kunnen ze veilig betalen bij betaalpunten met een logo van contactloos betalen. Zoals aan de kassa of bij een parkeerautomaat. Er is geen plastic betaalpas nodig.

Techniek

De betalingstechniek op de Garminhorloges loopt via het Maestrosysteem van Mastercard. „Producenten van horloges, ringen, armbandjes en andere wearables hoeven niet zelf aparte afspraken met verschillende banken te maken voor de onderliggende technologie te maken”, aldus countrymanager Arjan Bol van Garmin. Hij spreekt van een ‘logische volgende stap’ in de betalingswereld. „Klanten hebben contactloos betalen breed geaccepteerd, ook door de uitrol van betaalterminals waar dit mogelijk is. Consumenten vinden het niet onlogisch om met hun horloge te betalen. Die hebben zij vaker bij zich dan hun bankpas.”

Beveiliging

Om ervoor te zorgen dat klanten veilig kunnen betalen en dat niemand anders hier misbruik van kan maken, moeten klanten iedere 24 uur of als zij het horloge hebben afgedaan een 4-cijferige pincode invoeren op hun smartwatch. Deze code hebben zij zelf ingesteld bij het inregelen van hun smartwatch.

Meer over betalen met je smartwatch

Utrecht, 31-10-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn