Extra aflossen of storten in 2018? Wees op tijd

Tijdlijnen exttra aflossen of storten

Het einde van het jaar is in zicht. Een periode waarin veel huizenbezitters nadenken over het extra aflossen op de hypotheek. Overweeg jij ook om in 2018 nog extra af te lossen of een extra storting te doen? Houd er dan rekening mee dat je je aanvraag op tijd doet. Alleen dan kunnen we garanderen dat de aflossing dit jaar nog op de lening kan worden verwerkt. Een aanvraag doe je online of via de lokale bank. We zetten de tijdlijnen voor je op een rij.

Extra aflossen

Online extra aflossen: vóór 28 december 2018
Ben je Rabobankklant, dan kun je online extra aflossen door in te loggen in ‘Mijn Wonen’. Wil je dit jaar nog online extra aflossen? Dan moeten wij uiterlijk 27 december de extra aflossing hebben ontvangen.

Je kunt per betaling maximaal € 50.000 aflossen vanwege de limiet van iDEAL. Wil je een groter bedrag aflossen? Dan moet je dit in meerdere betalingen doen. Let er wel op dat tussen elke betaling 72 uur moet zitten.

Online aanvraag volledige aflossing: vóór 14 december 2018
Wil je een aanvraag doen voor een volledige aflossing van een leningdeel? Dit kun je online doen door in te loggen in ‘Mijn Wonen’. Hiervoor geldt een verwerkingstijd van 5 werkdagen. Het advies is om vóór 14 december je aanvraag te doen, zodat we de aflosnota op tijd naar je kunnen sturen. Je hebt dan nog enkele dagen de tijd om het geld over te maken, zodat het voor 27 december op de tussenrekening staat.

Extra aflossen via de lokale bank: vóór 14 december 2018
Wil je extra aflossen, maar kun je niet inloggen? Dan kun je je aanvraag doorgeven aan de lokale bank. Ook hiervoor geldt een verwerkingstijd van 5 werkdagen en het advies om vóór 14 december je aanvraag te doen, zodat we de aflosnota op tijd naar je kunnen sturen. Je hebt dan nog enkele dagen de tijd om het geld over te maken, zodat het voor 27 december op de tussenrekening staat.

Lees meer over extra aflossen

Extra storten

Online extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening: vóór 25 december 2018
Je kunt een extra bedrag storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening. Bij een spaarhypotheek kan dit aantrekkelijk zijn, omdat je vaak spaart tegen een rente die net zo hoog is als de hypotheekrente die je betaalt. Je kunt je storting online aanvragen. Doe dit vóór 25 december 2018, zodat we de verwerking kunnen garanderen.

Extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening, SpaarZeker Verzekering of Opmaat Verzekering: vóór 11 december 2018
Wil je in 2018 nog extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening, SpaarZeker Verzekering of Opmaat Verzekering? Dan moet je vóór 11 december 2018 contact opnemen met je lokale bank. Aanvragen die op of na 11 december 2018 worden gedaan, worden in behandeling genomen. Het is alleen niet zeker dat de aanvraag dan vóór 31 december kan worden uitgevoerd.

Lees meer over extra storten

Utrecht, 22-11-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn