Toekomstcheck Aflossingsvrij

Vrouw poetst tanden en is aflossingsblij

De Nederlandse Vereniging van Banken is in opdracht van de gezamenlijke banken op 1 oktober gestart met de publiekscampagne ‘Word ook aflossingsblij’. De Rabobank is een van deze banken.

Waarom deze campagne?

Huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek kunnen in de toekomst tegen veranderingen aanlopen die gevolgen hebben voor de betaalbaarheid van de hypotheek. Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. Banken vinden het belangrijk dat huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek goed nadenken over hun financiële situatie aan het einde van de looptijd. Kunnen zij de lasten van hun aflossingsvrije hypotheek nog wel betalen als bijvoorbeeld hun inkomen daalt na pensionering of als de renteaftrek vervalt? En hoe wil men gaan aflossen?

Online rekenhulp

Een aflossingsvrije hypotheek van de Rabobank heeft geen vaste einddatum. Het openstaande hypotheekbedrag hoeft niet op een bepaalde datum terugbetaald te worden, maar wel bij verkoop van de woning. Tijdens pensioen heb je daardoor nog hypotheeklasten. Zijn deze lasten dan nog betaalbaar? Met de Toekomstcheck Aflossingsvrij, onze online rekenhulp, bereken je dit eenvoudig zelf.

Utrecht, 2-10-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn