Man en vrouw zijn aflossingsblij

Nacht van de aflossingsvrije hypotheek

Voor iedereen die ’s nachts wakker ligt van zijn aflossingsvrije hypotheek organiseren de Rabobank en andere banken en verzekeraars op dinsdag 29 oktober de ‘Nacht van de aflossingsvrije hypotheek’.
Op deze dag zijn hypotheek-experts 24 uur telefonisch bereikbaar op 0800-1082 voor een oriënterend informatiegesprek over de aflossingsvrije hypotheek. Ook wordt er op Utrecht Centraal van 6.00 tot 21.00 uur met een PR stunt aandacht gevraagd voor de actie, om hiermee zoveel mogelijk mensen aflossingsblij te maken.

Waarom deze campagne?

Sinds banken twee jaar geleden gestart zijn met het aandacht vragen voor de toekomstige betaalbaarheid van de aflossingsvrije hypotheek, hebben ruim 310.000 klanten extra afgelost. Nog eens 30.000 klanten hebben de hypotheek (deels) omgezet in een hypotheekvorm met aflossing. Banken en verzekeraars vinden het belangrijk dat huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek goed nadenken over hun financiële situatie en betaalbaarheid in de toekomst. Veel klanten hebben vaak nog de tijd en ruimte om maatregelen te nemen. Hoe eerder ze ermee starten, hoe beter.

Word ook aflossingsblij!

Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan betaal je alleen rente en los je tussentijds niet af. Maar wat betekent dit voor jouw maandlasten in de toekomst? Dat moment lijkt misschien nog ver weg, maar het is goed om te kijken of je deze lasten straks nog kunt betalen. Met de Toekomstcheck weet je in 5 minuten hoe je ervoor staat en wat je nu al kunt doen.

Doe de Toekomstcheck