ZZP'er

Er is meer mogelijk voor starters op de woningmarkt

Het kopen van een huis kan één van de manieren zijn om vermogen op te bouwen voor later. Alleen blijkt dit voor veel starters op de woningmarkt een uitdaging. Huizen worden duurder en kopers hebben meer eigen geld nodig om onder andere de kosten koper te betalen. Daarbij dragen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zoals flexibele arbeidscontracten niet bij aan de toegankelijkheid van de huizenmarkt.

Onze ambitie

Omdat pensioenen minder zeker zijn en spaarrekeningen minder opbrengen door lage rentes, is het belangrijk dat mensen zelf vermogen opbouwen. Een eigen huis is voor starters een manier om vermogen op te bouwen. Toch zorgen de stijgende huizenprijzen en aanscherping van de hypotheeknormen ervoor dat starters meer eigen geld nodig hebben om een huis te kunnen financieren. Dit maakt het lastig voor hen om hun woondroom te realiseren.

Daarom richt de Rabobank zich op starters die nog geen koophuis hebben en thuis wonen of huren. In onze nieuwe wooncampagne voor ‘Starters op de woningmarkt’ benadrukken we dat we vooral kijken naar wat er wél mogelijk is voor beginnende huizenkopers.

Er is meer mogelijk dan starters denken

Want ook voor een uitzendkracht, zzp’er, iemand met een studieschuld of tijdelijk contract is er soms meer mogelijk dan vooraf wordt gedacht. We nodigen starters uit om een Eerste-huis-gesprek aan te vragen en met een financieel adviseur in gesprek te gaan over hun persoonlijke situatie. Tijdens een video- of telefoongesprek kijken we samen naar de mogelijkheden om nu of in de toekomst toch een huis te kunnen kopen. Dit doen we onder het motto ‘Eerste huis kopen? Er is meer mogelijk dan je denkt. Start je Eerste-huis-gesprek op Rabobank.nl/eerstehuis.’

Lees meer over het Eerste-huis-gesprek Lees meer over de ontwikkelingen in de woningmarkt