Man en vrouw aan keukentafel in gesprek over hun hypotheekrente

Verlaging renteopslag hypotheek

Rabobank verlaagt vanaf 1 december automatisch de hypotheekrente voor al haar hypotheekklanten die in aanmerking komen voor een lagere renteopslag. Hiermee geven we gehoor aan de behoefte van klanten en diverse maatschappelijke instanties. Ook zien we in de huidige woningmarkt en met de lage spaarrente veel klanten extra aflossen. Daar willen we klanten van laten profiteren zonder dat ze daar zelf nog iets voor hoeven te doen.

Tussen 15 oktober en 12 november ontvangen klanten die voor een verlaging van de renteopslag in aanmerking komen van ons een brief. De verlaging gaat in per 1 december 2019. Hierdoor gaat de klant maandelijks minder voor zijn hypotheek betalen. Vanaf januari 2020 berekenen we voor alle hypotheekklanten maandelijks de renteopslag. Wanneer de renteopslag omlaag gaat, ontvangt de klant van ons een brief en passen we de opslag aan.

De automatische aanpassing van de renteopslag geldt niet voor spaar- en beleggingshypotheken. Voor deze hypotheken kan een verlaging van de renteopslag leiden tot een verhoging van de premie of inleg. Dit kan leiden tot een verhoging van de totale netto maandlasten. In het geval van een spaarhypotheek ligt de keuze voor het verlagen van de rente bij de klant. Ook hierover ontvangt de klant van ons bericht.

Lees meer over renteopslag in je hypotheek