Een man gebruikt Rabo Assistant

Rabo Assistent

Bankzaken regelen met je stem

Met de Rabo Assistent regel je bankzaken met je stem. Dit kun je doen zodra je Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone hebt staan. Je kunt al direct aan de slag met het regelen van je bankzaken, maar de Rabo Assistent wordt ook steeds slimmer door jouw gebruik.

Staat de Google Assistent nog niet op je smartphone? Dan vind je deze app in de Google Play store of Apple store.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een en/of rekening te koppelen aan de Rabo Assistent.

Dit kun je nu al regelen met je stem:

 • Vraag je saldo op
 • Stel een budget in
 • Ontvang budget updates
 man praat tegen telefoon google

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik praten met Rabobank via de Google Assistent?

Eerst is het belangrijk dat je de Google Assistent op je smartphone hebt staan. Als je een Android smartphone hebt, dan wordt de Google Assistent automatisch geïnstalleerd bij de volgende Android update. Heb je een iPhone, hou dan je App Store in de gaten. Google stelt de komende tijd de Google Assistent app beschikbaar voor een groeiend aantal iPhone gebruikers.

Zodra de Google Assistent op je smartphone staat, kun je de Rabo Assistent activeren. Dit doe je zo:

 1. Open de Google Assistent
 2. Zeg: "Oké Google, praat met Rabobank"
 3. Koppel eenmalig je Rabobank betaalrekening aan de Google Assistent
 4. Je kunt nu gebruikmaken van een groeiend aantal functies, zoals het checken van je saldo of het instellen van een budget.
  Waarom Rabobank en Google?

  De verwachting is dat over een aantal jaar de besturing van veel apparaten en functies via spraak verloopt. Dit geldt voor het opvragen van een weerbericht en het zetten van een timer, maar ook voor het checken van je saldo. Google speelt in op deze trend met de Google Assistent. Bedrijven zoals de Rabobank werken met Google samen zodat jij als gebruiker gemakkelijk alledaagse zaken met je stem kunt regelen.

  Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  Rabobank is verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens binnen de Google Assistent. De app is zo ontwikkeld dat Google de gegevens wel kan afbeelden en uitspreken via de Google Assistent, maar deze niet opslaat. Bovendien heeft Google geen toegang tot je betaalrekening. Wel is het zo dat je gegevens dus buiten Europa worden verwerkt. Deze afspraken hebben we contractueel vastgelegd met Google.

  Wat is de Google Assistent?

  De Google Assistent is de spraakapp van Google. Met Google Assistent wordt het mogelijk om allerlei soorten opdrachten met je stem te geven. Denk aan het opvragen van het weer, het opzoeken van een nieuw spaghettirecept of het checken van het saldo op je bankrekening.

  De Google Assistent is voorgeïnstalleerd op veel Android smartphone. Als je de Google Assistent nog niet hebt, dan kun je deze downloaden via de Google Play Store of de Apple App store.

  Via welke apparaten kan ik met Rabobank praten?

  Op dit moment is de Google Assistent beschikbaar voor de meeste Android en Apple smartphones en tablets. Zodra je de Google Assistent hebt gedownload, kun je praten met Rabobank.