Een man gebruikt Rabo Assistant

Rabo Assistent

Bankzaken regelen met je stem

Met de Rabo Assistent regel je bankzaken met je stem. Dit doe je met de Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone of thuisspeaker. Je kunt de app downloaden in de Google Play store of Apple store.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een en/of rekening te koppelen aan de Rabo Assistent.

Dit kun je nu al doen met je stem:

Vraag je saldo en laatste transacties op Deel je laatste rekening of maak een betaalverzoek Check je maximale hypotheek Stel een budget in en ontvang updates
 man praat tegen telefoon google

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik praten met Rabobank via de Google Assistent?

Eerst is het belangrijk dat je de Google Assistent op je smartphone hebt staan. Als je een Android smartphone hebt, dan is de Google Assistent vaak standaard geïnstalleerd. Kijk als je een iPhone hebt in de App Store of de Google Assistent beschikbaar is voor jouw type iPhone.

Zodra de Google Assistent op je smartphone staat, kun je de Rabo Assistent activeren. Dit doe je zo:

  1. Open de Google Assistent
  2. Zeg: "Oké Google, praat met Rabobank"
  3. Koppel je Rabobank betaalrekening aan de Google Assistent
  4. Je kunt nu voor 90 dagen gebruikmaken van een groeiend aantal functies, zoals het checken van je saldo of het instellen van een budget. Na 90 dagen geef je opnieuw toestemming.
Waarom heeft Rabobank een eigen Google Assistent?

Je kunt steeds meer bedienen met je stem. Denk aan de verlichting in je huis, verschillende smart apparaten en functies op je mobiele telefoon. De verwachting is dat over een paar jaar dit nog veel normaler is. Google speelt in op deze trend met de Google Assistent. Bedrijven zoals de Rabobank werken met Google samen zodat jij snel en eenvoudig alledaagse zaken met je stem kunt regelen. De Rabo Assistent is hier een voorbeeld van.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Als je met de Rabo Assistent praat, is de Rabobank verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens. De Rabobank heeft in een contract met Google vastgelegd dat jouw saldo- en transactiedata alleen gebruikt mag worden voor de Rabo Assistent. Dat geldt ook voor de informatie die in het Google My Activity overzicht staat. 

Je geeft voor maximaal 90 dagen toestemming om jouw gegevens via Google op te halen uit een systeem van Rabobank. Dat systeem is verbonden met jouw Rabobank account. Google heeft dus nooit direct toegang tot jouw betaalrekening. Wel kan het zijn dat de gegevens voor spraakherkenning worden verwerkt buiten Europa.

 

Wat is de Google Assistent?

De Google Assistent is de spraakassistent van Google. Met Google Assistent kun je vragen stellen aan Google met je stem. Denk aan het opvragen van het weer, een nieuw spaghettirecept of het checken van het saldo op je bankrekening.

De Google Assistent is voorgeïnstalleerd op veel Android smartphones. Als je de Google Assistent nog niet hebt, dan kun je deze downloaden via de Google Play Store of de Apple App store. Zodra je dat gedaan hebt, kun je ook thuisspeakers gebruiken.

Via welke apparaten kan ik met Rabobank praten?

Op dit moment is de Google Assistent beschikbaar voor de meeste Android en Apple smartphones en tablets. Als je de Google Assistent app hebt gedownload, kun je ook een thuisspeaker gebruiken. Zodra je de Google Assistent hebt gedownload, kun je praten met Rabobank.