Rabo Bankieren App

De vernieuwde Rabo Bankieren App is beschikbaar voor de meeste klanten die iOS en Android gebruiken.

Wat is vernieuwd?

De vernieuwde Rabo Bankieren App is een eerste stap naar een eigen persoonlijke omgeving die draait om u! De app heeft een nieuw overzichtelijk ontwerp, waardoor u goed inzicht heeft in uw financiën en makkelijk uw bankzaken kunt regelen.

En heeft u hulp, vragen of advies nodig bij het doen van uw bankzaken? In de vernieuwde app neemt u gemakkelijk contact op met een medewerker van uw bank via chat, e-mail of telefoon. Zo staat u er dus nooit alleen voor als u zelf uw bankzaken regelt.

In de vernieuwde app kunnen we meer nieuwe functies toevoegen, zoals touch-ID en zoeken in bij- en afschrijvingen. Deze twee functies staan hoog op de lijst van functies die we toe gaan voegen. Zodra hier meer over bekend is, leest u dit op onze website en social media.

Bekijk hieronder de demo van de vernieuwde Rabo Bankieren App.

Bekijk onderstaande video over de vernieuwde app.

Nog geen Rabo Bankieren App?

Download hieronder de Rabo Bankieren App op uw smartphone en tablet.

Besturingssystemen worden regelmatig aangepast. Soms kan een update ervoor zorgen dat de app (tijdelijk) niet goed werkt. Maak dan gebruik van m.rabobank.nl.

Kenmerken

Om de vernieuwde Rabo Bankieren App te kunnen gebruiken, heeft u een smartphone of tablet met iOS vanaf versie 8.0 en Android vanaf 4.0.3 nodig. Ook heeft u een betaalrekening bij de Rabobank met Rabo Internetbankieren nodig. De Rabo Bankieren App kan worden gebruikt door klanten vanaf 12 jaar.

Met de Rabo Bankieren App kunt u:

 • saldo checken, geld overmaken, acceptgiro’s inscannen en direct betalen
 • rekeningen zelf een handige naam geven
 • geagendeerde betalingen bekijken
 • gemakkelijk online afrekenen met iDEAL, vaak zonder Rabo Scanner of Random Reader
 • pas blokkeren, incasso terugboeken en andere eenvoudige zaken zelf regelen
 • reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Meerdere gebruikers toevoegen

In de vernieuwde app kunt u tot maximaal 7 profielen toevoegen. Zo kunt u uw zakelijke rekening(en) toevoegen of de app met meerdere gezinsleden gebruiken, ieder met zijn eigen profiel.

 • Stap 1: open de Rabo Bankieren App.
 • Stap 2: klik op het icoontje met het plusje rechts naast uw profiel.
 • Stap 3: volg de instructies voor registratie van nieuwe rekeningen.

U kunt van rekening wisselen door in de app te vegen of swipen tussen de verschillende rekeningen. Ook kunt u voor de rekeningen een saldochecker instellen, zodat u zonder in te loggen uw saldo kunt checken.

Veilig bankieren

Bankieren via de Rabo Bankieren App is net zo veilig als via Rabo Internetbankieren. De app maakt gebruik van een beveiligde verbinding.

Lees meer over veilig bankieren

Veelgestelde vragen

1. Waarom zie ik nog de oude Rabo Bankieren App na de update?

Als u de update nog niet heeft geregistreerd, ziet u de oude Rabo Bankieren App. Na registratie met uw Rabo Scanner of Random Reader kunt u de vernieuwde Rabo Bankieren App gebruiken. 

2. Ziet de medewerker die met mij chat mijn profielfoto?

De medewerker ziet uw profielfoto niet. U ziet wel de profielfoto van de medewerker met wie u chat.

3. Waarom heeft de vernieuwde Rabo Bankieren App toegang nodig tot foto’s, camera, et cetera?

Deze toegang is nodig om de app goed te kunnen laten werken. Wij vragen daarom vóór installatie van de vernieuwde Rabo Bankieren App toegang tot uw foto’s, camera, et cetera. De camera heeft u bijvoorbeeld nodig om acceptgiro’s te kunnen scannen. Toegang tot uw foto’s is handig voor het plaatsen van een profielfoto bij uw profiel. En door de app toegang te geven tot uw contacten kunt u direct vanuit de app bellen met uw Rabobank.

De medewerker van de bank heeft nooit zonder dat u het weet toegang tot uw foto's, camera, et cetera.

4. Welke mogelijkheden zijn toegevoegd of worden nog toegevoegd?

Iedere dag werken we aan het verbeteren van de Rabo Bankieren App. Uw mening speelt daarbij een belangrijke rol. Mede naar aanleiding van tips en suggesties van gebruikers van de app, voegen wij steeds nieuwe functies toe en voeren we verbeteringen door. Een volledig overzicht van toegevoegde en geplande verbeteringen leest u in het menu van de app bij ‘feedback’.

Toegevoegde verbeteringen en nieuwe functies
 • Eenvoudiger en sneller inloggen met vernieuwde inlogschermen (Android versie 4.4 en hoger)
 • Verbeterde afhandeling van iDEAL-betalingen (Android versie 4.4 en hoger)
 • Er is een oplossing voor klanten die de app telkens moeten registeren (Android versie 4.4 en hoger)
 • De knop ‘Rekeningoverzicht’ toont direct een overzicht van al uw rekeningen.
 • U kunt switchen naar andere apps tijdens het regelen van uw bankzaken. Voer uw toegangscode in om terug te keren naar waar u was gebleven.
 • U kunt een onterechte incasso terugboeken. Klik op de incasso en kies voor ‘terugboeken’.
 • U kunt geagendeerde opdrachten bekijken door naast de rekeningnaam op het pijltje te klikken.
Geplande verbeteringen en nieuwe functies
 • Er komt een oplossing voor klanten (Android versie 4.0-4.3 en iOS) die de app telkens moeten registreren. Tot die tijd kunt u de app verwijderen en opnieuw installeren. Hierna treedt het probleem meestal niet meer op.
 • De mogelijkheid om ervoor te kiezen het rekeningoverzicht als startscherm in te stellen.
 • De mogelijkheid om screenshots te maken (Androidtoestellen).
 • Zoeken in bij- en afschrijvingen.
 • Inloggen met Touch ID.

Uw feedback en wensen zijn van harte welkom. U kunt deze naar ons sturen via ‘feedback’ in het menu van de app.

5. Is de vernieuwde app bruikbaar voor klanten met een visuele beperking?

Wij raden klanten met een visuele beperking aan de huidige Rabo Bankieren App te gebruiken. Op dit moment zijn wij de vernieuwde app klaar aan het maken voor VoiceOver (iPhone en iPad) en TalkBack (Android). Ook aan lettergrootte, contrast en zoomen wordt gewerkt. Zodra dit beschikbaar is, laten wij u dat weten via onze website en social media.

Heeft u de nieuwe versie van de app al gedownload? Dan adviseren wij u om de registratie van de vernieuwde app uit te stellen. Dit doet u door in de melding in uw app te kiezen voor 'Later registreren'. U kunt dan verder bankieren in de huidige app.

6. Waarom moet ik opnieuw mijn toestel registreren?

Door uw toestel te registeren weten we zeker dat de app gebruikt wordt door de juiste persoon. En dat alleen u toegang krijgt tot uw gegevens. Houd dus uw Rabo Scanner of Random Reader bij de hand als u in uw app de melding krijgt dat u de vernieuwde versie kunt registeren. Nadat u uw toestel geregistreerd heeft, kunt u weer inloggen in de app met alleen uw toegangscode.

7. Waarom is de app niet voor iedereen tegelijk beschikbaar?

Ruim 2,5 miljoen klanten gebruiken de Rabo Bankieren App. Om te zorgen dat iedereen de app stabiel en veilig kan gebruiken, stellen we de app in fases beschikbaar. De meeste klanten met Android en iOS hebben de vernieuwde app aangeboden gekregen, Windows volgt later. U krijgt de melding vanzelf in uw app en hoeft hier niets voor te doen.

8. Wie zie ik rechtsboven in de app?

Rechtsboven ziet u een medewerker van uw eigen Rabobank. U kunt direct contact met hem of haar opnemen via chat, telefoon of e-mail als u daar behoefte aan heeft. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. Voor het blokkeren van passen en cards na diefstal of verlies en hulp in het buitenland is de Rabobank via Interhelp 24 uur per dag bereikbaar. U vindt dit nummer onder de optie 'Bellen'.

Medewerker van lokale bank in de vernieuwde Rabo Bankieren App

Kosten

U betaalt geen extra kosten voor het gebruik van de Rabo Bankieren App. Uw mobiele provider kan kosten in rekening brengen voor het gebruik van internet op uw toestel.

Tarieven en limieten van particulier betalingsverkeer 2015 (PDF)

Voorwaarden

Voor de Rabo Bankieren App gelden de onderstaande voorwaarden.

Algemene voorwaarden voor betaalrekeningen en –diensten van de Rabobank 2015 (PDF)

Contact

Rabobank