Rabo Bankieren App

De vernieuwde Rabo Bankieren App is beschikbaar. Als u gebruikmaakt van de Rabo Bankieren App krijgt u vóór eind oktober vanzelf een melding in uw app als u de vernieuwde versie kunt registreren.

Wat is vernieuwd?

De vernieuwde Rabo Bankieren App is een eerste stap naar een eigen persoonlijke omgeving die draait om u! De app heeft een nieuw overzichtelijk ontwerp, waardoor u goed inzicht heeft in uw financiën en makkelijk uw bankzaken kunt regelen.

En heeft u hulp, vragen of advies nodig bij het doen van uw bankzaken? In de vernieuwde app neemt u gemakkelijk contact op met een medewerker van uw bank via chat, e-mail of telefoon. Zo staat u er dus nooit alleen voor als u zelf uw bankzaken regelt.

In de vernieuwde app kunnen we meer nieuwe functies toevoegen, zoals touch-ID en zoeken in bij- en afschrijvingen. Deze twee functies staan hoog op de lijst van functies die we toe gaan voegen. Zodra hier meer over bekend is, leest u dit op onze website en social media.

Bekijk hieronder de demo van de vernieuwde Rabo Bankieren App.

Wanneer kunt u de vernieuwde app gebruiken?

De vernieuwde app is beschikbaar. Niet iedereen kan tegelijkertijd de vernieuwde app downloaden of de huidige app updaten. Als u gebruikmaakt van de Rabo Bankieren App krijgt u daarom vóór eind oktober vanzelf een melding in uw app als u de vernieuwde versie kunt registreren. Tot dat moment kunt u de huidige versie blijven gebruiken. Voor het uitvoeren van de registratie heeft u een Rabo Scanner nodig. Heeft u nog geen Rabo Scanner? Gebruik dan uw Random Reader.

Eind oktober is de vernieuwde Rabo Bankieren App beschikbaar voor de meeste klanten die iOS of Android gebruiken. Windows volgt naar verwachting eind 2015.

Let op: wij informeren u niet via e-mail, chat of telefonisch voor het uitvoeren van de update.

Bekijk onderstaande video over de vernieuwde app.

Nog geen Rabo Bankieren App?

Download hieronder de Rabo Bankieren App op uw smartphone en tablet.

Downloadt u de app terwijl de vernieuwde versie nog niet voor iedereen beschikbaar is? Dan is het mogelijk dat u nog de huidige Rabo Bankieren App ontvangt. U krijgt dan vanzelf een melding in uw app als u de vernieuwde versie kunt registreren.

Besturingssystemen worden regelmatig aangepast. Soms kan een update ervoor zorgen dat de app (tijdelijk) niet goed werkt. Maak dan gebruik van m.rabobank.nl.

Kenmerken

Om de vernieuwde Rabo Bankieren App te kunnen gebruiken, heeft u een smartphone of tablet met iOS vanaf versie 7.0 en Android vanaf 4.0.3 nodig. Ook heeft u een betaalrekening bij de Rabobank met Rabo Internetbankieren nodig.

Met de Rabo Bankieren App kunt u:

 • saldo checken, geld overmaken, acceptgiro’s inscannen en direct betalen
 • rekeningen zelf een handige naam geven
 • geagendeerde betalingen bekijken
 • gemakkelijk online afrekenen met iDEAL, vaak zonder Rabo Scanner of Random Reader
 • pas blokkeren, incasso terugboeken en andere eenvoudige zaken zelf regelen
 • reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Om straks de vernieuwde Rabo Bankieren App te kunnen gebruiken, heeft u een smartphone of tablet met iOS vanaf versie 7.0 en Android vanaf 4.0.3 nodig.

Meerdere gebruikers toevoegen

In de vernieuwde app kunt u tot maximaal 7 profielen toevoegen. Zo kunt u uw zakelijke rekening(en) toevoegen of de app met meerdere gezinsleden gebruiken, ieder met zijn eigen profiel.

 • Stap 1: open de Rabo Bankieren app.
 • Stap 2: klik op het icoontje met het plusje rechts naast uw profiel.
 • Stap 3: volg de instructies voor registratie van nieuwe rekeningen.

U kunt van rekening wisselen door in de app te vegen of swipen tussen de verschillende rekeningen. Ook kunt u voor de rekeningen een saldochecker instellen, zodat u zonder in te loggen uw saldo kunt checken.

Veilig bankieren

Bankieren via de Rabo Bankieren App is net zo veilig als via Rabo Internetbankieren. De app maakt gebruik van een beveiligde verbinding.

Lees meer over veilig bankieren

Veelgestelde vragen

1. Waarom zie ik nog de oude Rabo Bankieren App na de update?

Als u de update nog niet heeft geregistreerd, ziet u de oude Rabo Bankieren App. Als u gebruik maakt van Android 5.1 heeft u op 10 september een melding in uw app ontvangen om de update van de app te registreren met uw Rabo Scanner of Random Reader. Voor Android 5.0 heeft u deze melding vanaf 22 september ontvangen. Na registratie kunt u de vernieuwde Rabo Bankieren App gebruiken. 

Gebruikt u een toestel met een oudere Android-versie of heeft u een toestel met iOS, dan krijgt u vanzelf een melding in uw app om de update te registreren met uw Rabo Scanner of Random Reader. Na registratie kunt u de vernieuwde Rabo Bankieren App gebruiken.

2. Ziet de medewerker die met mij chat mijn profielfoto?

De medewerker ziet uw profielfoto niet. U ziet wel de profielfoto van de medewerker met wie u chat.

3. Waarom heeft de vernieuwde Rabo Bankieren App toegang nodig tot foto’s, camera, et cetera?

Deze toegang is nodig om de app goed te kunnen laten werken. Wij vragen daarom vóór installatie van de vernieuwde Rabo Bankieren App toegang tot uw foto’s, camera, et cetera. De camera heeft u bijvoorbeeld nodig om acceptgiro’s te kunnen scannen. Toegang tot uw foto’s is handig voor het plaatsen van een profielfoto bij uw profiel. En door de app toegang te geven tot uw contacten kunt u direct vanuit de app bellen met uw Rabobank.

4. Welke mogelijkheden gaat de Rabobank nog toevoegen?

De vernieuwde Rabo Bankieren App is een eerste stap om online bankieren zo persoonlijk mogelijk te maken. Daarom hebben we eerst gezorgd voor een nieuw, overzichtelijk en persoonlijk ontwerp en een directe contactmogelijkheid met een medewerker van uw bank. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd, zoals het terugboeken van een onterechte incasso. De volgende stap is het toevoegen van meer nieuwe mogelijkheden. We luisteren hierbij goed naar wat klanten willen. Hoog op de lijst staan de volgende zaken:

 • zoeken in transacties
 • ondersteuning van touch-ID en smartwatch
 • videochat en het online maken van afspraken
 • de Rabo Bankieren App voor Windows 10

Uw feedback en wensen zijn van harte welkom. U kunt deze naar ons sturen via de feedbackknop in de app.

5. Is de vernieuwde app bruikbaar voor klanten met een visuele beperking?

iPhone en iPad

De vernieuwde Rabo Bankieren App zal net als de huidige app toegankelijk zijn met behulp van VoiceOver op iPhone en iPad. U kunt ook kiezen voor 'Zoomen'. De schermen op uw toestel worden dan vergroot weergegeven. We zorgen voor een goede toegankelijkheid in overleg met de Oogvereniging.

Android

Vanaf half oktober zal de vernieuwde Rabo Bankieren App ook werken met behulp van TalkBack op de meeste Androidtoestellen. U kunt de nieuwe versie van de app gerust downloaden. We adviseren u wel om de registratie van de app daarin uit te stellen. Dit doet u door in de melding in uw app te kiezen voor 'Later registreren'. U kunt dan verder bankieren in de huidige Rabo Bankieren App. Vanaf half oktober kunt u registreren door in de melding in uw app te kiezen voor 'Nu registreren'.

6. Waarom moet ik opnieuw mijn toestel registreren?

Door uw toestel te registeren weten we zeker dat de app gebruikt wordt door de juiste persoon. En dat alleen u toegang krijgt tot uw gegevens. Houd dus uw Rabo Scanner of Random Reader bij de hand als u in uw app de melding krijgt dat u de vernieuwde versie kunt registeren. Nadat u uw toestel geregistreerd heeft, kunt u weer inloggen in de app met alleen uw toegangscode.

7. Waarom is de app niet voor iedereen tegelijk beschikbaar?

Ruim 2,5 miljoen klanten gebruiken de Rabo Bankieren App. Om te zorgen dat iedereen de app stabiel en veilig kan gebruiken, stellen we de app in fases beschikbaar. We beginnen vanaf 10 september met verschillende groepen Androidgebruikers, iOS (Apple) volgt in oktober. Zo kan het gebeuren dat u de vernieuwde app al wel krijgt op uw tablet en nog niet op uw smartphone, of andersom. Eind oktober hebben de meeste klanten met Android en iOS de vernieuwde app aangeboden gekregen, Windows volgt naar verwachting eind 2015. U krijgt de melding vanzelf in uw app en hoeft hier niets voor te doen.

8. Wie zie ik rechtsboven in de app?

Rechtsboven ziet u een medewerker van uw eigen Rabobank. U kunt direct contact met hem of haar opnemen via chat, telefoon of e-mail als u daar behoefte aan heeft. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. Bij calamiteiten is de Rabobank via Interhelp 24 uur per dag bereikbaar. U vindt dit nummer onder de optie 'Bellen'.

Medewerker van lokale bank in de vernieuwde Rabo Bankieren App

Kosten

U betaalt geen extra kosten voor het gebruik van de Rabo Bankieren App. Uw mobiele provider kan kosten in rekening brengen voor het gebruik van internet op uw toestel.

Tarieven en limieten van particulier betalingsverkeer 2015 (PDF)

Voorwaarden

Voor de Rabo Bankieren App gelden de onderstaande voorwaarden.

Algemene voorwaarden voor betaalrekeningen en –diensten van de Rabobank 2015 (PDF)

Contact

Rabobank