header beleggen voor je kind

Beleggen voor je kind

Als ouder gun je je kind een onbezorgd leven. Spelen met vriendjes, leren lezen op school, daarna studeren en een huis kopen. Om ze in de toekomst financieel te ondersteunen, kan beleggen voor je kind een goede oplossing zijn. Weten hoe dit werkt? Lees hieronder meer over beleggen voor je kind en bereken eenvoudig wat het kan opleveren.

Illustratie raket

Waarom beleggen voor je kind?

Wil je je kind straks een vliegende start geven door nu een mooi bedrag op te bouwen? Dan kan beleggen een goede optie zijn. Met beleggen maak je namelijk kans op meer rendement dan bij sparen. Hierbij geldt wel dat sparen meer zekerheid biedt. Daarnaast hebben kinderen tijd; iets wat voor succesvol beleggen erg belangrijk is. Zo kan zowel het beleggingspotje als je kind rustig (op)groeien.

Illustratie document met vergrootglas

Zo werkt beleggen voor je kind

Beleggen op naam van je kind betekent dat je tot zijn of haar 18e verjaardag zeggenschap hebt over de beleggingen. Wij vragen je als ouder om jaarlijks het doel, de looptijd en het beleggingsprofiel te controleren, eventueel aan te passen en te bevestigen.

Het is standaard zo geregeld dat je kind de beleggingen kan bekijken zodra hij of zij zelf aan de slag gaat met de Rabo App. Zo kunnen kinderen alvast kennis maken met beleggen. Wil je als ouder dat je kind de beleggingen niet kan zien, of wil je juist dat je kind zelf orders kan opgeven? Bespreek je mogelijkheden tijdens het persoonlijke gesprek.

Beleggen voor je kind - vader en zoon spelen op de bank

Hoe regel ik beleggen voor mijn kind?

Het aanvragen van beleggen voor je kind regelen wij graag persoonlijk met je. Vul daarom je gegevens in, dan bellen wij je snel. Veel ouders kiezen voor Rabo Beheerd Beleggen Basis. Hierbij nemen onze experts op een duurzame manier en tegen lage kosten het werk uit handen. Uiteraard kijken we in het persoonlijk gesprek samen welke beleggingsvorm het beste past. Meer weten over Rabo Beheerd Beleggen Basis of wil je liever op je eigen naam beleggen? Kies dan ‘Meer over Rabo Beheerd Beleggen Basis’.

Meer over Rabo Beheerd Beleggen Basis
Brochure Rabo Beheerd Beleggen Basis (PDF)
Klantinformatie minderjarigen en beleggen (PDF)

Wat kan beleggen voor je kind opleveren?

Bereken via onderstaande tool eenvoudig wat beleggen voor je kind kan opleveren.

Wist je dat...

...aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Beleggen voor je kind op je eigen naam

Je kunt ook beleggen voor je kind op je eigen naam. Hier gelden weer andere regels voor dan wanneer je belegt op naam van je kind. Denk bijvoorbeeld aan regels rondom eigenaarschap of schenkbelasting. Lees hieronder meer over de regels die hiervoor gelden.

Goed om te weten

Met Rabo Beheerd Beleggen beleg je in de speciaal voor Rabobank klanten ontwikkelde 1895-beleggingsfondsen. Je geld wordt daarmee op een duurzame manier belegd doordat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met milieu, samenleving en een goed bestuur (ESG). Hiermee streven we niet alleen naar een financieel rendement, maar streven we ook een verantwoord rendement na.

Veelgestelde vragen

Starten met beleggen voor je kind?

Chat of bel met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden zodat je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst in gesprek over de mogelijkheden van beleggen bij Rabobank? Vraag dan een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer