Illustratie raket

Waarom beleggen voor je kind?

Wil je je kind straks een vliegende start geven door nu een mooi bedrag op te bouwen? Dan kan beleggen een goede optie zijn. Met beleggen maak je namelijk kans op meer rendement dan bij sparen. Hierbij geldt wel dat sparen meer zekerheid biedt. Daarnaast hebben kinderen tijd; iets wat voor succesvol beleggen erg belangrijk is. Zo kan zowel het beleggingspotje als je kind rustig (op)groeien.

Illustratie document met vergrootglas

Zo werkt beleggen voor je kind

Beleggen op naam van je kind betekent dat je tot zijn of haar 18e verjaardag zeggenschap hebt over de beleggingen. Wij vragen je als ouder om jaarlijks te kijken of de uitgangspunten van de beleggingen kloppen.

Het is standaard zo geregeld dat je kind de beleggingen kan bekijken zodra hij of zij zelf aan de slag gaat met de Rabo App. Zo kunnen kinderen alvast kennis maken met beleggen. Wil je als ouder dat je kind de beleggingen niet kan zien, of wil je juist dat je kind zelf orders kan opgeven? Bespreek je mogelijkheden tijdens het persoonlijke gesprek.

Beleggen voor je kind - vader en zoon spelen op de bank

Hoe regel ik beleggen voor mijn kind?

Het aanvragen van beleggen voor je kind regelen wij graag persoonlijk met je. Vul daarom je gegevens in, dan bellen wij je snel. Veel ouders kiezen voor Rabo Beheerd Beleggen Basis. Hierbij nemen onze experts op een standaard duurzame manier en tegen lage kosten het werk uit handen. Uiteraard kijken we in het persoonlijk gesprek samen welke beleggingsvorm het beste past. Meer weten over Rabo Beheerd Beleggen Basis of wil je liever op je eigen naam beleggen? Kies dan ‘Meer over Rabo Beheerd Beleggen Basis’.

Meer over Rabo Beheerd Beleggen Basis
Brochure Rabo Beheerd Beleggen Basis (PDF)
Klantinformatie minderjarigen en beleggen (PDF)

Wat kan beleggen voor je kind opleveren?

Bereken via onderstaande tool eenvoudig wat beleggen voor je kind kan opleveren.

Jouw mogelijkhedenMarktverwachting
Zeer slecht
Zoals verwacht
Zeer goed

Beleggen

Inleg

Rendement

Verwacht eindbedrag

Hoe is dit berekend?
Let op! De uitkomst van deze berekening is een verwachting. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Wist je dat...

...aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Illustratie raket

Laatste kans: € 50 startbonus bij Rabo Beheerd Beleggen Basis

Starten met beleggen? Kies voor gemak en laat het over aan onze experts. Open Rabo Beheerd Beleggen Basis vóór 1 juli 2022 en ontvang € 50 startbonus op je beleggersrekening. Je ontvangt de startbonus als er aan het eind van de actieperiode minimaal € 2.000 is ingelegd. Meer weten? Lees hieronder de voorwaarden.

Ontdek meer over starten met beleggen
Actievoorwaarden startbonus (PDF)

Beleggen voor je kind op je eigen naam

Je kunt ook beleggen voor je kind op je eigen naam. Hier gelden weer andere regels voor dan wanneer je belegt op naam van je kind. Denk bijvoorbeeld aan regels rondom eigenaarschap of schenkbelasting. Lees hieronder meer over de regels die hiervoor gelden.

Veelgestelde vragen

Starten met beleggen voor je kind?

Chat of bel met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden zodat je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst in gesprek over de mogelijkheden van beleggen bij Rabobank? Vraag dan een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

phone

Hulp nodig?