Rabo Advies Beleggen

Rabo Advies Beleggen

U neemt graag zelf uw beleggingsbeslissingen. Maar u wilt ook de ondersteuning van een ervaren beleggingsspecialist. Een expert die uw situatie en wensen kent. U houdt dus zelf de touwtjes in handen.

Rabo Advies Beleggen in het kort

 • u neemt uw eigen beleggingsbeslissingen
 • met advies van een persoonlijke beleggingsspecialist
 • breed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank Certificaten
 • altijd online inzicht in uw portefeuille
 • vanaf € 250.000

Advies op maat

U maakt samen met uw beleggingsspecialist een plan bij uw persoonlijke beleggingsdoel. Wilt u meer rendement op uw vermogen, aflossen op uw woning of vermogen opbouwen voor een ander doel? Of wilt u inkomen uit uw vermogen halen voor nu of later? Uw specialist helpt u hierin keuzes te maken met advies op maat.

Persoonlijke beleggingsspecialist

Uw beleggingsspecialist kent u en uw wensen en daagt u uit om uw portefeuille zo evenwichtig mogelijk te spreiden. Hij geeft voorstellen om uw portefeuille op koers te houden en hij houdt uw beleggingen scherp in de gaten.

Verstandig en maatschappelijk verantwoord beleggen

Breed assortiment met ruime keuze aan duurzame titels

Bij de Rabobank belegt u niet alleen verstandig, maar ook maatschappelijk verantwoord. We hebben in ons beleggingsbeleid oog voor mens, milieu en verantwoord ondernemerschap. U kunt ook nog een stapje verder gaan en beleggen in duurzame bedrijven of beleggingsfondsen. Zo behaalt u financieel en sociaal-maatschappelijk rendement. 

U kunt met Rabo Advies Beleggen ook gebruikmaken van een duurzame modelportefeuille. Hier worden zoveel mogelijk actieve duurzame fondsen opgenomen. Onze beleggingsspecialisten vertellen er u graag meer over.

Meer informatie over duurzaam beleggen bij de Rabobank

Risico’s van beleggen

Met beleggen loopt u natuurlijk ook risico’s. Er bestaat een kans dat u een deel van uw oorspronkelijke inleg kunt verliezen. Hoe hoger het rendement dat u zoekt, hoe meer risico u moet nemen.

Wilt u meer weten over Rabo Advies Beleggen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Kenmerken

Kenmerken

 • beleggen met persoonlijk beleggingsadvies op maat 
 • geschikt voor alle beleggingsdoelen: groei of behoud van uw vermogen, of inkomen uit uw vermogen 
 • plan en afspraken vastgelegd in een overzichtelijk beleggingsvoorstel 
 • monitoring van het risico binnen uw portefeuille
 • jaarlijks evaluatiegesprek op basis van een uitgebreide rapportage over uw portefeuille 
 • duurzaam beleggen mogelijk, duurzame modelportefeuille beschikbaar
Rendement en risico

Persoonlijk doel en passend risico

U krijgt een persoonlijk beleggingsadvies waarop u uw keuzes kunt baseren. Samen stellen we een beleggingsvoorstel op, met een doelrisicoprofiel dat bij uw doel en uw situatie past. Ook krijgt u advies over de invulling van uw portefeuille. Zo staat u er nooit alleen voor.

Monitoring van uw portefeuillerisico

Om ervoor te zorgen dat uw portefeuille in balans blijft, berekenen we maandelijks het risico van uw portefeuille. Als het berekende risico groter is dan wat bij uw doelrisicoprofiel past, dan wijzen wij u daarop. U kunt vervolgens in overleg met uw beleggingsspecialist uw portefeuille aanpassen of uw uitgangspunten opnieuw bekijken. De waarde van uw portefeuille schommelt voortdurend en we bespreken regelmatig de ontwikkeling hiervan met u. Uw beleggingsspecialist neemt ook contact met u op bij ontwikkelingen in de markt of met tips. Bijvoorbeeld als we het assortiment uitbreiden.

Jaarlijks gesprek

Tijdens een jaarlijks gesprek kijkt u samen met uw adviseur of de uitgangspunten van uw portefeuille nog kloppen. Of dat u uw doel(en) wilt bijstellen. Daarna kijkt u samen naar het risico en rendement van uw beleggingen. Als er aanpassingen nodig zijn dan krijgt u advies over hoe u uw portefeuille kunt wijzigen. U beslist zelf of u dit advies opvolgt. Na het gesprek ontvangt u een rapport met daarin het advies en uw (hernieuwde) keuzes, zodat u alles overzichtelijk op een rij hebt.

Zo werkt het

Persoonlijke adviseur

Bij Rabo Advies Beleggen heeft u voor alles uw persoonlijke adviseur. Die kent u en uw wensen en kan u op maat adviseren. Buiten kantooruren kunt u uiteraard terugvallen op onze gebruikelijke dienstverlening.

Online beleggen

 

Met de Rabo Bankieren App en Rabo Internetbankieren heeft u direct een helder inzicht in uw portefeuille. U kunt deze raadplegen voor een actueel inzicht in de spreiding van uw portefeuille, actuele koersen en een overzicht van de gemaakte kosten. U kunt uw orders eventueel ook telefonisch plaatsen via het Service Centrum Beleggen (0900–0705, lokaal tarief). U moet zich dan wel voor deze dienst aanmelden, via de app of Rabo Internetbankieren.

 

Vragen buiten kantooruren

Als u uw adviseur niet kunt bereiken, dan kunt u een dringende vraag ook stellen aan het Service Centrum Beleggen via 0900 – 0705 (op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur, lokaal tarief). Vanuit het buitenland belt u +31 30 2313131.

Kosten

U betaalt kosten voor de basisdienstverlening, een bedrag voor beleggingsadvies & portefeuillemonitoring en kosten in de beleggingsfondsen (en in eventuele andere financiële instrumenten) zelf.

In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de huidige kosten.


Rabo Advies BeleggenHuidig tarief
Basisdienstverlening0,05% over gemiddeld belegd vermogen per kwartaal (met een minimum van € 5 en een maximum van € 30).
Beleggingsadvies & portefeuillemonitoring0,175% van gemiddeld belegd vermogen + € 226,50 per kwartaal (boven een gemiddeld belegd vermogen van € 2 miljoen geldt 0,145% over het meerdere)*.
TransactiesInbegrepen tot een maximum van 75 transacties per jaar**.
Lopende kosten in beleggingsfondsenDeze kosten worden door de beleggingsfondsen in rekening gebracht en variëren per fonds.


* De tarieven zijn inclusief BTW. Voor BTW geldt dat 45% van het tarief voor advies en portefeuillemonitoring BTW vrij is. Over de resterende 55% is 21% BTW van toepassing.

** Als u het aantal transacties per jaar overschrijdt, dan kunnen wij aanvullende transactiekosten in rekening brengen. Hiervoor gelden de transactietarieven van Rabo Direct Beleggen basis.

De 'lopende kosten' nemen wij mee in de koers van de door u aangekochte effecten en brengen we niet apart bij u in rekening. Een beleggingsfonds kan nog meer kosten in rekening brengen. Dit kunt u nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) van uw fonds.

Meer inzicht in de kosten

Wij geven u in een kostenvoorbeeld inzicht in de kosten die u bij Rabo Advies Beleggen kunt verwachten.

Op uw gemak lezen

Wilt u alles nog een keer op uw gemak nalezen? U vindt hier alle informatie over Rabo Advies Beleggen.