Rabo Advies Beleggen

Beleggen met advies van onze specialisten

  • beleggen met advies van onze specialisten
  • voor vermogensgroei, vermogensbehoud of inkomen uit vermogen
  • vanaf € 200.000 vrij belegbaar vermogen

Dienstverlening op maat

U wilt beleggen, maar zoekt ook advies van onze ervaren beleggingsspecialisten. Zij ondersteunen u in het behalen van uw doel. Zoekt u vermogensgroei of –behoud? Of wilt u juist inkomen uit uw vermogen halen? Met Rabo Advies Beleggen bieden wij u advies op maat.

Duurzaam

Duurzaam

Bij de Rabobank belegt u niet alleen verstandig, maar ook maatschappelijk verantwoord. We hebben in ons beleggingsbeleid oog voor mens, milieu en verantwoord ondernemerschap. U kunt ook nog een stapje verder gaan en beleggen in duurzame bedrijven of beleggingsfondsen. Zo draagt u bij aan een betere wereld.

Voor beleggers van Rabo Advies Beleggen is een duurzame modelportefeuille beschikbaar. Hier worden zoveel mogelijk actieve duurzame fondsen opgenomen. Onze beleggingsspecialisten vertellen er u graag meer over.

Maak een afspraak over duurzaam beleggen

Duurzame beleggingsfondsen

Het is ook mogelijk om in overleg met uw adviseur duurzame fondsen of aandelen te selecteren. Daarbij heeft u bij ons de keuze uit tientallen duurzame beleggingsfondsen. Ons assortiment wordt continu uitgebreid.

ASN Duurzaam Aandelenfonds iShares DJ Glbl Sustainability Screened EUR
ASN Duurzaam Mixfonds JSS OekoSar Equity Global C EUR acc
ASN Duurzaam Obligatiefonds JSS Sustainable Bond EUR C EUR acc
ASN Duurzaam S&Mid Cap JSS Sustainable Equity Glbl C EUR acc
ASN Milieu & Waterfonds JSS Sustainable Eq New Pwr C EUR acc
Candriam Sust North America R EUR Acc Kempen (Lux) Sustainable Eur SmCp BN EUR
Candriam Sust Pacific R EUR RobecoSAM Global Small Cap Eqs € N
F&C Responsible Global Equity I EUR Inc RobecoSAM Smart Energy EUR N
iShares DJ Eurp Sustainability Screened EUR RobecoSAM Smart Materials EUR N
iShares DJ Eurzne SustainbltyScrned (DE) EUR RobecoSAM Sustainable Global Eqs € N

Meer informatie over de fondsen vindt u via de Fondsselector. Kies voor het thema 'Duurzaam'. U ziet dan het brede assortiment aan duurzame fondsen. Naast algemene informatie vindt u er bijvoorbeeld ook een overzicht van het rendement per fonds en het fondsbeleid over maatschappelijk verantwoord beleggen. De samenstelling van een beleggingsfonds wordt tot in detail weergegeven. Ook vindt u er per fonds het prospectus en de financiële bijsluiter.

Lees meer over de Fondsselector en bekijk de demo

Kenmerken

  • Voor vermogensbehoud, inkomsten uit vermogen, of vermogensgroei.
  • Beleggen met persoonlijk beleggingsadvies op maat.
  • Heldere afspraken, vastgelegd in een overzichtelijk beleggingsvoorstel.
  • Zelf altijd online inzicht in uw portefeuille.
  • Maandelijkse monitoring van het risico binnen uw portefeuille door ons.
  • Jaarlijks evaluatiegesprek op basis van een uitgebreide rapportage over uw portefeuille.
  • Voor een vrij belegbaar vermogen vanaf € 200.000.

Beleggingsbeleid van de Rabobank

Rendement en risico

U krijgt een persoonlijk beleggingsadvies waarop u uw keuzes kunt baseren. Daarbij houden we u voortdurend op de hoogte van uw situatie. Ook analyseren we eens per jaar of uw doel en uw risico nog met elkaar in balans zijn. Zo staat u er nooit alleen voor.

Maandelijks monitoring portefeuillerisico

Om ervoor te zorgen dat uw portefeuille in balans blijft, berekenen we maandelijks het risico van uw portefeuille. Als blijkt dat het berekende risico groter is dan de grens van uw doelrisicoprofiel, dan ontvangt u daarvan bericht. U kunt vervolgens in overleg met uw beleggingsspecialist uw portefeuille aanpassen of uw uitgangspunten opnieuw bekijken. De waarde van uw portefeuille schommelt voortdurend en de ontwikkeling hiervan wordt periodiek met u besproken. Wij waarschuwen u niet als de portefeuille of een gedeelte daarvan tussentijds in waarde is gedaald of gestegen.

Jaarlijks evaluatiegesprek

Samen met uw accountmanager of uw beleggingsspecialist evalueert u of de uitgangspunten van uw portefeuille nog kloppen. Of dat u uw doelen wilt bijstellen. Daarna bekijkt u samen of het risico en rendement van uw beleggingen nog aansluiten bij uw doelen. Mochten er aanpassingen nodig zijn, dan ontvangt u een advies om de portefeuille te wijzigen. Het is aan u of u dat advies opvolgt. U ontvangt enkele weken na het gesprek een bevestigingsrapport met daarin het advies en de (hernieuwde) keuzes.

Zo werkt het

Bij Rabo Advies Beleggen heeft u voor alles uw persoonlijke adviseur. Die kent u en uw wensen en kan u op maat adviseren. Buiten kantooruren kunt u uiteraard terugvallen op onze gebruikelijke dienstverlening.

Online beleggen

Met de Rabo Bankieren App en Rabo Internetbankieren heeft u direct een helder inzicht in uw portefeuille. U kunt deze raadplegen voor een actueel inzicht in de spreiding van uw portefeuille, actuele koersen en een overzicht van de gemaakte kosten. U kunt uw orders eventueel ook telefonisch plaatsen via het Servicecentrum Beleggen (0900–0705, lokaal tarief). U moet zich dan wel voor deze dienst aanmelden, via de app of Rabo Internetbankieren.

Vragen buiten kantooruren

Als u uw adviseur niet kunt bereiken, dan kunt u een dringende vraag ook stellen aan het Service Centrum Beleggen via 0900 – 0705 (op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur, lokaal tarief). Vanuit het buitenland belt u +31 30 2313131.

Kosten

Kosten Rabo Advies Beleggen

U betaalt kosten voor de basisdienstverlening, een bedrag voor beleggingsadvies & portefeuillemonitoring en kosten in de beleggingsfondsen (en in eventuele andere financiële instrumenten) zelf.

In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de huidige kosten.

 

Rabo Advies BeleggenHuidige tarief
Basisdienstverlening0,05% over gemiddeld belegd vermogen per kwartaal (met een minimum van € 5 en een maximum van € 30)
Beleggingsadvies & portefeuillemonitoring0,175% van gemiddeld belegd vermogen + € 226,50 per kwartaal (boven een gemiddeld belegd vermogen van € 2 miljoen geldt 0,145% over het meerdere)
TransactiesInbegrepen tot een maximum van 75 transacties per jaar *
Lopende kosten in beleggingsfondsenDeze kosten worden door de beleggingsfondsen in rekening gebracht en variëren per fonds.

* Als u het aantal transacties per jaar overschrijdt, dan kunnen wij aanvullende transactiekosten in rekening brengen. Hiervoor gelden de transactietarieven van Rabo Direct Beleggen basis.

De 'lopende kosten' nemen wij mee in de koers van de door u aangekochte effecten en brengen we niet apart bij u in rekening. Een beleggingsfonds kan nog meer kosten in rekening brengen. Dit kunt u nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) van uw fonds.

Meer inzicht in de kosten

Wij geven u in een kostenvoorbeeld inzicht in de kosten die u bij Rabo Advies Beleggen kunt verwachten.

Tarieven beleggen bij de Rabobank

Kostenvoorbeeld van Rabo Advies Beleggen

Voorwaarden

Het is verstandig uzelf goed te informeren voordat u gaat beleggen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor Rabo Advies Beleggen gelden.

Brochure Rabo Advies Beleggen

Brochure Beleggen bij de Rabobank

Algemene Voorwaarden voor de Effectendienstverlening 2018

Beleggen in de Rabo Bankieren

De Rabo Bankieren App biedt uitgebreide mogelijkheden voor inzicht en beheer van uw portefeuille in de beleggen omgeving.

Contact

Rabobank