Het is belangrijk om een buffer voor onvoorziene uitgaven te hebben. Het Nibud heeft een bufferberekenaar gemaakt waarmee je in een paar stappen jouw adviesbuffer kunt berekenen. Wanneer je deze buffer op orde hebt, is het goed om te kijken naar mogelijkheden om meer uit je geld te halen. Om je hiermee te helpen organiseren we door het hele land workshops ‘Bereik meer met je geld’. Deze workshops zijn kosteloos en vrijblijvend.

Bereken je adviesbuffer
Meer informatie over de workshops

Ja, ik heb mijn buffer op orde

Je hebt de buffer bij elkaar gespaard; tijd om te kijken naar de mogelijkheden. Je kunt namelijk meer bereiken met je geld, bijvoorbeeld door te beleggen. Tijdens de workshop ‘Bereik meer met je geld’ bespreken we de mogelijkheden. Deze kosteloze workshops worden door heel Nederland gegeven.

Meer info en inschrijven workshops

Ik spaar nog even verder

Je hebt je buffer nog niet op orde. Geld uitgeven is immers gemakkelijk: aan boodschappen, het huis of vakantie. Voor je het weet is je (spaar)saldo weer gezakt. Sparen begint daarom vaak bij besparen. Maak het sparen makkelijker door voor verschillende doelen Spaarpotjes aan te maken. Ook kun je Automatisch Sparen instellen, waarmee automatisch een door jou gekozen bedrag wordt overgeboekt naar je spaarrekening.

Maak Spaarpotjes aan Stel Automatisch Sparen in Lees de bespaartips

Goed om te weten: aan beleggen zijn risico’s verbonden. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.