Publicatiedatum: 22 april 2020
Inspanningen om snel een coronavaccin en -medicijn te ontwikkelen zien er veelbelovend uit. Aandelenkoersen van grote farmaceuten, zoals Pfizer, Abbott Laboratories en Johnson & Johnson, schoten de afgelopen weken omhoog op nieuws over vaccins en tests, die het virus snel detecteren.

Dichter bij huis meldde het Nederlandse bio-tech bedrijf Pharming bemoedigende resultaten. Het aandeel sprong dinsdag 27% omhoog door positief nieuws over een eerste proef met een medicijn tegen corona. Naast de groeiende vraag naar middelen die het virus bestrijden, profiteert de sector ook van de inhaalvraag naar allerlei medische producten en diensten.

Overheden willen hun zorgstelsels wapenen tegen pandemieën en bouwen strategische reserves op. Overheidsuitgaven aan gezondheidszorg gaan naar verwachting stijgen. Toch is het benoemen van winnaars binnen de sector niet makkelijk. Beleggers kunnen beter breed gespreid beleggen via een fonds of tracker. Voorbeelden hiervan zijn Pictet Health en de SPDR MSCI World Health Care ETF. Beleggers kunnen healthcare fondsen vergelijken in de fondsselector fondsen.

Rendementen duurzame fondsen

Terug naar Beleggingsnieuws