Publicatiedatum: 14 oktober 2020
Auteur: Ineke Valke

Met de nieuwe iPhone 12 draait Apple de volumeknop op meerdere fronten open, zoals 5G, het aantal klanten en stabielere inkomsten. Apple is relatief laat met 5G, maar waarschijnlijk toch precies op tijd. Amerikaanse iPhone gebruikers stelden namelijk de vervanging van hun toestel uit, wachtend op een 5G-model, terwijl telecombedrijf Verizon nu pas de netwerksnelheden gaat verhogen.


Naast een inhaalvraag zal de introductie van de iPhone 12 ook Huawei gebruikers aantrekken, die door de handelsoorlog diverse applicaties kwijtraken. Met de lagere prijs trekt Apple tevens meer consumenten aan. Meer klanten betekent meer diensten, zoals apps voor videostreaming, muziek, de HomePod-assistent en Apple Pay. Dat betekent ook een stabielere inkomstenstroom met hoge marges.


De diensten van Apple zijn nu goed voor 17% van de omzet en 30% van het bedrijfsresultaat. Dit biedt een basis voor een hogere waardering. De koers-winstverhouding is al sneller opgelopen dan die van de markt, namelijk van 19 in 2018 tot 31 maal de winst voor 2021. De S&P 500 ging van 17 naar 21.

Apple schakelt versnelling hoger

Terug naar Beleggingsnieuws