Publicatiedatum: 24 februari 2021
Auteur: Ineke Valke 


De resultaten over het vierde kwartaal van 2020 overtroffen in alle regio’s ruimschoots de verwachtingen. De Amerikaanse en Europese winsten lagen zo’n 18% boven de taxaties van analisten. Maar doordat beleggers al zo optimistisch gestemd zijn, is de reactie op de beurs bij positieve verrassingen over het algemeen erg lauw. 


Zo’n reactie is kenmerkend voor een beurs die al tien maanden van euforie doormaakt, weliswaar na een forse daling. Door die rally moeten de resultaten en vooruitzichten wel goed zijn, anders volgt een afstraffing. In de Verenigde Staten (VS) gingen bijvoorbeeld Peabody Energy, Qualcomm en GoPro hard onderuit. 


In Europa waren dat Vopak, enkele kleinere banken en TomTom. In Europa werden sterke meevallers meer beloond dan in de VS. Bedrijven als Rexel, Bankia, Kendrion, Flow Traders en Heijmans konden al bij een kleine meevaller de belegger tevreden stellen. In de VS werden Twitter, Under Armour en Deere beloond. Aangezien de omzetgroei hoog is en er slechts beperkte kostenstijgingen zijn, is de basis voor verdere margeverbetering, winstgroei en dividenduitkeringen dit jaar gunstig wat zorgt voor positieve verrassingen.

Europese aandelen reageerden sterker op resultaten

Terug naar Beleggingsnieuws