Publicatiedatum: 2 december 2020
Auteur: Ineke Valke

Het goede beurssentiment brengt in de Verenigde Staten veel nieuwe bedrijven naar de markt. Bij de beursgang van AirBnB, Roblox en DoorDash heeft het effect van corona voor een enorm contrast gezorgd. Door de terugval in toerisme daalde de omzet van AirBnB in de eerste negen maanden met 32%. Roblox en DoorDash profiteren juist van de lockdowns, doordat gaming en maaltijdbezorging sterk toenamen.


Door het nieuws over de vaccins kan het toerisme volgend jaar voorzichtig toenemen en kunnen de vooruitzichten voor AirBnB verbeteren. Gaming en maaltijdbezorging zullen, na een forse groei dit jaar, volgend jaar waarschijnlijk met een terugval te maken krijgen. Dit wordt versterkt doordat we meer naar buiten en naar restaurants zullen gaan. Voor de lange termijn is het vooral van belang hoe ons gedrag door corona is beïnvloed.


Het succes van de introducties kan een inschatting geven van de werkelijke risicobereidheid en het vertrouwen van beleggers, maar kan ook betekenen dat de bedrijven de beleggers overvragen met een te hoge introductiekoers. veiligere alternatieven accepteren.

Grafiek met koers van branches toerisme en gaming

Terug naar Beleggingsnieuws