De vrees voor Corbyn zou nog wel eens groter kunnen zijn dan de schade van de Brexit

Het Britse parlement zal er alles aan doen om nieuw uitstel af te dwingen, alleen wil Johnson dit gezichtsverlies voorkomen. Hij probeert daarom een akkoord te bereiken, maar de voorstellen van de Britten zijn aan de late kant. Intussen zal.

Brexit-top komt snel dichterbij

Ook in het Verenigd Koninkrijk steekt de angst voor de Looney Left de kop op. Het is de voornaamste reden dat Boris Johnson er nog zit en zelfs goede kans maakt op herverkiezing. Op het Congres koos Labour voor de overgang naar een 32-urige werkweek, nationalisatie van de private scholen, een belastingverhoging voor iedereen met een inkomen boven GBP 80.000 bovenop de al bestaande plannen voor nationalisatie van een aantal bedrijfstakken. De onzekerheid over Brexit heeft de Britse economie al een zware slag toegebracht en de onzekerheid over een nieuwe regering maakt dat er allesbehalve beter op. De vrees voor Kameraad Corbyn zou nog wel eens groter kunnen zijn dan de schade van de Brexit.

Op 17 oktober is er een EU-top over Brexit gepland. De hoop dat premier Johnson daar een nieuwe overeenkomst vlot weet te trekken, neemt steeds meer af. Dat geeft hem maar twee opties: aftreden of met een overeenkomst thuis komen. Naar verluidt probeert Johnson nu een no-deal Brexit te voorkomen, maar de voorstellen van de Britten zijn aan de late kant. Omdat hij nu niet langer gebonden is aan de Noord-Ierse gedoogpartner DUP, heeft hij misschien wel ruimte voor een nieuw compromis. Intussen zal het parlement er alles aan doen om nieuw uitstel af te dwingen. Als er nieuwe verkiezingen komen of een nieuw referendum zal de EU niet anders kunnen dan dat te verlenen.

Terug naar Beleggingsnieuws