Publicatiedatum: 14 april 2021 
Auteur: Taoufik Boussebaa

Dat de techsector niet langer koploper is op de markten bleek in het eerste kwartaal. Vanwege de rentestijging draaiden beleggers naar sectoren die meer profiteren van de opening van de economieën later dit jaar. Daar bleef het niet bij. Ook was er binnen de techsector sprake van een draai.

Zo staan de Nasdaq 100 winnaars van vorig jaar, bv. Tesla (+743%), Zoom (+396%), Nvidia (+122%) en AMD (+100%) niet langer bovenaan. In plaats daarvan winnen o.a. bedrijven die profiteren van het chiptekort. Dominerend in het eerste kwartaal zijn daarom Applied Materials (+55%), Intel (+29%) en NXP (27%), terwijl Apple (-8%), Tesla (-5%) en Amazon (-5%) juist achterblijven. Opvallend is dat in april wederom een draai gaande is.

Nu de rente niet langer stijgt, schuiven beleggers weer meer naar populaire groeiaandelen, zoals Tesla (+14%), Apple (+10%) en Amazon (+10%). Dit geeft aan dat het rentethema nog altijd dominant is. Een verdere rentestijging en de start van de heropening van de economie blijven dan ook bepalend voor de rendementsverschillen tussen de sectoren, maar ook binnen de techsector. 

Draai binnen Nasdaq 100

Terug naar Beleggingsnieuws