Publicatiedatum: 10 februari 2021
Auteur: Rishma Moennasing


Eind deze week start het Chinese Nieuwjaar, het jaar van de Os. Dit betekent dat verschillende beurzen in China van 11 tot 18 februari gesloten zijn. Ook in veel omringende landen zijn de markten gesloten, of zal de handel dun zijn. Maar volgens fondsbeleggers kan daarna de stier weer los. Want China is al jaren de trekker van de wereldeconomie en ook voor dit jaar zijn de vooruitzichten positief. 

Volgens berekeningen van het IMF is er een groeiverwachting van 8,1%. Ook staat er een groot aantal IPO’s op de agenda. De Chinese markt is zeer breed, daarom kan actief beheer van toegevoegde waarde zijn. Fondsmanagers kunnen immers kiezen uit verschillende type aandelen zoals bedrijven met een beursnotering in Hongkong, voor (soms dezelfde) bedrijven in Shanghai of voor Shenzhen waar veelal mid en small caps staan genoteerd. 


Daarnaast domineren de bekende techbedrijven als Tencent, Alibaba en Taiwan Semiconductors in indices als de MSCI Dragon en MSCI China index waar ze circa 30% van uitmaken. Dit biedt ruimte aan actief beheer om juist kansen buiten deze benchmarks te vinden. Fondsen die dit doen zijn onder meer Fidelity Pacific en Comgest Growth China.

Chinees nieuwjaar 2021

Terug naar Beleggingsnieuws